Zavřít reklamu

Pulse News reader iconRáno před tréninkem probouzím Mac v podstatě jen proto, abych přečetl novinky na webech, které sleduji a zkontroloval, že články na LsA vyšly v pořádku. S tím jak jsem začal používat iPad,  jsem začal vše zvládat pouze s použitím Safari a Wordpressu na iPadu. Pánové a dáma z  Alphonso Labs šli ovšem ještě mnohem dál, vytvořili nejpovedenější čtečku obsahu webů, která je v současné době dostupná na iPad, iPhone a iPod touch!

Pulse News Reader

Hlavní důvod proč se používají různé RSS čtečky je přehlednost, okamžitě totiž vidíte, co se na webech, které sledujete, objevilo za nové články. Většinou jsou však čtečky omezeny pouze na zobrazování textových nadpisů článků. Narozdíl od toho nabízí Pulse News reader zobrazení nadpisů článků společně s obrázky tykajícími se daného článku a to velice přehledně. Každý řádek (kterých můžete mít díky scrollování neomezeně) je věnován jednomu webu, ze kterého se načítá obsah. Články následně zobrazuje aplikace přehledně přímo sama v sobě a to jak pouze v textové verzi s obrázky, stejně jako je tomu u Readeru v Safari 5, nebo je zobrazí klasicky tak jak vypadají na webu. Aplikace je neskutečně rychlá a pokud jste na Wi-Fi připojení, načtou se nové články již při bleskovém spouštění Pulse, následně pak načtení jednotlivých článků v textové podobě je zcela okamžité a čeká se jen na načtení obrázků, které se však donačítají postupně, můžete tedy již začít číst článek. Jednotlivé články můžete ukládat do oblíbených článků, měnit  velikost písma a nebo je sdílet. Sdílet lze články přímo z aplikace na Facebook, Twitter, poslat mailem nebo je poslat na Instapaper. Apliace má však pochopitelně také svoje nedostatky, které doufám budou v budoucích verzích opraveny. Chybí Push notifikace, které by upozornily na nový článek, nemůžete si nastavit kolik posledních článků se má zobrazovat. Další nevýhodou jsou videa, pokud článek obsahuje video na YouTube, nebo jiné video v HTML5, původně jsem si myslel, že v aplikaci není možno videa přehrávat, naštěstí stačí u HTML5 a YouTube déle podržet tlačítko play a video v článku se přehraje.

Pulse News Reader
IMG_0011

Sources

Zdroje, největší problém aplikace jsou zdroje dat. Aby se vám totiž vše zobrazovalo tak krásně jak autoři prezentují, musí s tím počítat také autoři webů. Paradoxně tedy například náš server Letem světem Apple je zobrazován přesně jak na prezentovaném videu, včetně náhledů obrázků, ale například ze serveru novinky.cz není aplikace schopna dostat obrázky. Zdroje si můžete jednodušše převzít z Google Reader, vyhledat a nebo zvolit za zdroj přímo Twitter nebo Facebook. Aplikace může vypadat skutečně úžasně, ovšem pokud to vaše oblíbené weby dovolí, pokud ne, stává se z ni textová RSS čtečka, což je velká škoda. Za to ovšem pochopitelně nemohou autoři aplikace, ale zdrojové weby.

iPad Pulse reader

Resumé

Aplikace je rozhodně jedna z nejlepších čteček obsahu pro iOS, které jsou dostupné v iTunes App Store. Chce to si hodně vyhrát se zdroji a volit takové, které umožní využít potenciál Pulse. Pokud autoři zapracují na nedostatcích, co jsem již uvedl (Push notifikae, , rozšířené možnosti nastavení), posune se Pulse mnohem dále a nebude ji už nic chybět. Bohužel Cristina Cordová press managerka vývojářské firmy stojící za Pulse, mi řekla že na Push notifikacích sice zapracují, ale nebudou v dalším update, který výjde již brzy a měl by přinést právě další možnosti nastavení a přizpůsobení.

Pulse News reader si můžete za 2,99 Euro v iTunes App Store stáhnout ve verzi pro iPad zde.

Pulse News reader si můžete za 1,59 Euro v iTunes App Store stáhnout ve verzi pro iPhone/iPod touch zde.

Dnes nejčtenější

.