Zavřít reklamu

Najnovšie správy tvrdia, že Apple do nového iOS plánuje implementovanie pokročilejších hlasových príkazov. Nič to však nemení na fakte, že tento iOS bude sprístupnený pravdepodobne až koncom tohto roka, najpravdepodobnejšie v septembri. Podľa najnovších informácií by mal byť tento operačný systém pre mobilné zariadenia používateľom dostupný skôr, ako samotný iPhone 5.

Hlasové ovládanie by malo byť hlboko implementované do celého iOS systému. Taktiež sa predpokladá, že túto hlasovú navigáciu by mohli používať aj vývojári tretích strán a používať ich vo svojich vlastných aplikáciach. Informáciu napr. podporuje aj fakt, že Apple v minulosti hľadal odborníkov, ktorí by boli súčasťou týmu vyvýjajúceho práve túto novú funkciu. Apple vtom čase hľadal konkrétne troch zamestnancov. V minulosti taktiež viacero významných zdrojov informovalo, že takáto funkcia sa pripravuje. Napríklad taký New York Times (vo februári) alebo The Wall Street Journal. Podľa The Wall Street Journal by sa malo jednať hlavne o zlepšenie celého ovládania iOS, či už na iPhone alebo iPade. Pomôcť by to malo hlavne používateľom, ktorí nemajú radi virtuálnu klávesnicu. Taktiež môžeme predpokladať, že na WWDC, ktorý bude 6 až 10 júna, bude predstavený preview nového iOS 5.0, kde by sa tieto predpoklady mohli potvrdiť, alebo vyvrátiť. Prezentovaný bude pravdepodobne na iPhone 4, pretože uvedenie nového iPhonu sa predpokladá na neskorší dátum. Celé WWDC by malo byť orientované celkovo na softvér od Apple, teda hlavne na iOS a Mac OS X.

Vylepší Apple aktuálne hlasové ovládanie?
Neviem ako vám, ale mne hlasové ovládanie ktovieako na iPhone nefunguje. Opraví Apple to aktuálne + pridá nové možnosti ovládania? Otázne je tiež to, či Apple nevynechá jazyky ako sú slovenčina alebo čeština. Myslím si, že táto funkcia nie je nejako extra využívaná a populárna medzi používateľmi a pravdepodobne nebude. To, aby táto funkcia skutočné fungovala a pracovala korektne, určite bude stáť veľa úsilia, keďže ide o pomerne náročné ,,odvetvie”, v ktorom už nejeden vývojár vzdal svoje úsilie. Taktiež si myslím, že klasické ovládanie bude oveľa efektívnejšie ako to hlasové.

Dnes nejčtenější

.