Zavřít reklamu

Image_CaptureImage Capture určite nepatrí pre mnoho Mac užívateľov medzi najpoužívanejšie aplikácie.  Môžno ste aj zabudli, že ho v Macu dokonca máte. Predsa na import fotiek sa najčastejšie používa iPhoto, lebo rovno ponúka ich jednoduchú organizáciu. My sa však pozrieme trochu podrobnejšie na Image Capture …

Načo slúži Image Capture?
Názov už napovedá, že bude pracovať s obrázkami. On konkrétne slúži na importovanie fotografií z fotoaparátu, alebo aj z iPhonu. Image Capture môžete použiť aj na importovanie obrázkov zo skenera.

Čo ponúka Image Capture oproti iPhoto?
iPhoto je jednoduché, typu pripojím, naimportujem a odpojím, bez toho aby ponúklo viac informácií o fotografií. Image Capture však ponúkne okrem spomínaných funkcií aj niečo viacej. Ponúkne viac informácií o fotke, čo ocenia nielen fotografi. Poskytne vám meno a veľkosť fotografie (čo je samozrejmosť) + typ clony, hĺbku, farebný priestor, šírku, výšku, DPI, Exif, ohniskovú vzdialenosť, rýchlosť uzavierky, ISO, súradnice kde bolo fotografia zhotovená, typ blesku, výrobca fotoaparátu a samozrejme model fotoaparátu. Taktiež umožňuje nastaviť akciu, ktorá sa po pripojení fotoaparátu má udiať (napr, otvorenie Image Capture, iPhoto, …).

Importovanie fotografií
je jednoduché, predsa je to len program od Apple. Pripojíme zariadenie, zvolíme fotografie ktoré chceme importovať a miesto kde ich chceme importovať. Následne stačí kliknúť na jedno tlačidlo, a proces je hotový.

Importovanie zo skenera
Import zo skenera je taktiež jednoduchý, ako import fotografií. Stačí skener zapnúť, pripojiť k Macu a Image Capture ho automaticky detekuje a môžete sním pracovať. Nájdete tu aj mnoho pokročilých funkcií, ktoré skenovanie spravia kvalitnejšie.

Dnes nejčtenější

.