Zavřít reklamu

loxcie_for_iphonePro telefony iPhone lze koupit nespočet gadgetů. Některé jsou užitečné, jiné slouží víceméně pro parádu. Headset od firmy Looxcie je něčím unikátním. Vytvoření tohoto gadgetu je ukázkou spojení příjemného s užitečným.  Výrobek slouží jako bluetooth headset, který ocení zejména řidiči a zároveň slouží jako malá kamerka, která zaznamenává co vidíte.

Gadget se jmenuje Looxcie LX1 a primárně funguje jako headset. Sekunduje mu však malá kamerka, která dokáže snímat v rozlišení 480 × 320 a 15 snímků za sekundu. Celé zařízení komunikuje s iPhonem pomocí technologie bluetooth. Zařízení je na trhu již delší dobu, teprve v posledních dnech umožnil výrobce používat tuto kameru i s Apple výrobky. Dosud fungovalo jen s telefony s Androidem.

loxcie_for_iphone

Zahájení nahrávání je jednoduché. Stisknete tlačítko na Looxcie, které začne snímat obraz po dobu 30 sekund (lze nastavit neomezené nahrávání). Video je průběžně ukládáno do telefonu. Pomocí speciální aplikace pak můžete video odeslat na Youtube, sdílet na Facebooku, nebo telefon připojit k PC nebo k Macu pomocí usb a video upravit tam.

Zajímavostí je, že celé zařízení vzniklo náhodou. Inženýři dostalo za úkol vymyslet skladnou kameru, která by dokázala snímat obraz nepřetržitě a zachytit tak náhodné okamžiky, které s normální kamerou zachytit nelze. Nápad ukládat video průběžně do telefonu se osvědčil a kamera má velkou šanci uspět.

Celé zařízení váží neuvěřitelných 28 gramů a lze ho zakoupit například zde. Cena se pohybuje kolem 199 dolarů.

Dnes nejčtenější

.