Zavřít reklamu

Období Vánoc a Nového roku je pro Apple každoročně zlatým dolem a to nejen z hlediska prodejů hardware. V tomto čase se totiž skvěle prodávají i aplikace v App Store, ze kterého má kalifornský gigant díky proviznímu systému samozřejmě nemalé zisky. Ani letos tomu pak samozřejmě nebylo jinak – App Store totiž na konci loňska doslova vzkvétal. 

Dnes odpoledne se Apple skrze tiskovou zprávu světu pochlubil tím, že v týdnu mezi Štědrým dnem a Silvestrem utratili jablíčkáři v App Store za aplikace a služby neuvěřitelných 1,8 miliardy dolarů, což je opravdu obrovská částka. Ještě lépe si pak Apple vedl na Nový rok, tedy 1. ledna 2021. V tento den totiž utratili jeho zákazníci v App Store těžko uvěřitelných 540 milionů dolarů, což je nový jednodenní rekord v útratách, který se v následujících měsících jen stěží překoná. 

Obří úspěchy App Store netěší jen Apple, ale i vývojáře, kteří v něm mají své aplikace. Těm totiž obchod dle slov Applu vygenerovat od svého spuštění v roce 2008 parádních 200 miliard dolarů, přičemž už nyní je jasné, že další desítky miliard jim App Store přidá letos. Útraty v něm totiž strmě rostou a s ohledem na stále se zvětšující uživatelskou základnu Apple produktů je jasné, že tomu tak bude i nadále. 

Dnes nejčtenější

.