Zavřít reklamu

Většina uživatelů jablečných počítačů využívá k procházení webových stránek nativní prohlížeč Safari. Ten už „od výroby“ nabízí všemožná zabezpečení, abyste byli na internetu v bezpečí. Mezi jednu z těchto ochran patří také automatické varování a zablokování návštěvy podvodných stránek. Ne vždy jsou ale prohlížečem označené podvodné stránky opravdu podvodné. V tomto případě, kdy Safari detekuje podvodnou stránku, se vám přes celou obrazovku objeví o této skutečnosti informace. Pokud na stránku opravdu chcete přejít, tak stačí upozornění rozkliknout a potvrdit, že s navštívením stránky souhlasíte. Jedná se ale o zbytečný proces, který by možná někteří z vás chtěli deaktivovat. V tomto návodu se podíváme, jak na to.

Jak v Safari na Macu vypnout upozornění na nebezpečené stránky

Pokud chcete v Safari deaktivovat upozornění na nebezpečené stránky, tak se prvně přesuňte do jeho aktivního okna. Jakmile tak učiníte, tak v levé části horní lišty klepněte na tučnou záložku Safari. Z menu, které se zobrazí, vyberte možnost Předvolby… (popřípadě stiskněte klávesovou zkratku Command + ,). Po otevření předvoleb se v horním menu přesuňte do sekce Zabezpečení. Zde už jen stačí, abyste odškrtnuli možnost s názvem Před návštěvou podvodných stránek zobrazit varování. Poté můžete předvolby zavřít.

Nutno podotknout, že Safari využívá pro identifikaci podvodných stránek službu Google Safe Browsing. Jak už můžete podle názvu tušit, jedná se o speciální službu od Googlu, která má za úkol zprostředkovat bezpečené surfování na internetu. Google pravidelně v rámci této služby tvoří speciální databázi potencionálně podvodných stránek. Tuto databázi si poté Safari stahuje a díky ní vás upozorní vždy před tím, když se máte na nějakou podvodnou stránku přesunout. Kromě této možnosti najdete v Předvolbách v sekci Zabezpečení také možnost pro aktivaci či deaktivaci JavaScriptu, který je často zodpovědný za infikování počítače viry.

Dnes nejčtenější

.