Zavřít reklamu

Kdybych se vás, fanoušků Applu, zeptal, jaká je vaše vysněná práce, pravděpodobně bych poměrně často slyšel, že právě ta v Applu. Podle nejnovějšího žebříčku, který sestavila společnost Glassdoor, to však vypadá, že práce pro jablečnou společnost zase až tak úchvatná, jak si mnozí myslí, není.

Glassdoor již řadu let sestavuje žebříček nejlepších amerických zaměstnavatelů a snaží se tak případným zájemcům o práci napovědět, ve které společnosti by se mohli mít nejlépe. Pokud si však již nyní myslíte, že se Apple musel díky různým zaměstnaneckým benefitům,  o kterých vás občas informuje, a podobným věcem umístit v horních příčkách tabulky jste na omylu.

Jablečná společnosti si totiž letos připsala nejhorší umístění od vzniku tohoto žebříčku. Oproti minulému roku si totiž pohoršila o těžko uvěřitelných 48 míst a propadla se až na 84. pozici. Pořadí však určili podle Glassdoor samotní zaměstnanci, kteří své zaměstnavatele hodnotili a Glassdor pak jejich hlasy za pomocí speciálního algoritmu převedl na výsledky.

Jak si Apple vedl v minulých letech:

  • 2018 – 84. místo
  • 2017 – 36. místo
  • 2016 – 25. místo
  • 2015 – 22. místo
  • 2014 – 35. místo
  • 2013 – 34. místo
  • 2012 – 10. místo
  • 2011 – 20. místo
  • 2010 – 22. místo
  • 2009 – 19. místo

Silná konkurence

Na obranu Applu však musíme zdůraznit, že jeho skóre 4,3 hvězdy je jen 0,3 hvězdy za prvním Facebookem, což jasně vypovídá o tom, že bylo hodnocení velmi těsné a do malého rozmezí se vměstnalo opravdu spoustu společností. Některé společnosti, které se v tabulce umístily, jsou navíc v porovnání s Applem opravdu miniaturní a tudíž je pro ně jednodušší své zaměstnance, kterých je logicky o mnoho méně než těch v Applu, uspokojit.

A jak si vedli další světoví giganti, o kterých je v poslední době hodně slyšet? Umístění Facebooku jsme vám již v předchozích řádcích prozradili. Google se pak umístil na místě 5. a Microsoft na místě 39.. Pokud by vás pak zajímaly výsledky dalších společností, mezi kterými naleznete samozřejmě i zástupce z řad aerolinek, fastfoodů či výrobců oblečení, určitě se podívejte sem.

I přes některé “polehčující okolnosti” je letošní umístění Applu velkým propadákem a důrazným varováním pro jeho vedení. Vypadá to totiž, že kalifornský kolos nešlape až tak dobře, jak to na první pohled vypadá a pokud to tak půjde dál, nemusí ho čekat zářivá budoucnost. A to ani přesto, že bylo jeho vedení v jiném řebříčku zvoleno za druhé nejlepší.

apple-employee-fb

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.