Zavřít reklamu

Instagram už je od svého vzniku zaměřený především na mobilní platformu, a to konkrétně na smartphony. Ani pro tablety neexistuje plnohodnotná aplikace a na desktopu je sociální síť omezena tak, že si v prohlížeči můžete v podstatě jenom projíždět zeď a profily. Někteří by však uvítali, kdyby bylo možné z PC nebo Macu nahrávat na Instagram fotografie. Samotná síť to moc neumožňuje, ale aplikace Windowed ano.

Jedná se o naprosto jednoduchý prográmek, který je zcela zdarma. Windowed je dostupný pro Windows i macOS a je skutečně intuitivní. Po nainstalování/zkopírování aplikace ji stačí otevřít, přihlásit se ke svému účtu a už můžete prohlížet fotografie podobně jako na mobilu. Stories sice dostupné nejsou, ale jistě potěší ikona fotoaparátu uprostřed horního (někdy spodního) panelu, skrze kterou lze nahrávat fotografie.

Nečekejte však tak pokročilý editor jako v případě iOS aplikace. Ve Windowed můžete fotografii jen oříznout do rámečku, otočit, přidat k ní popisek, polohu a zveřejnit. Filtry ani další funkce pro úpravu dostupné nejsou, ale spíše než vývojáři za to může samotný Instagram. Windowed se totiž pro síť tváří jako smartphone a proto se Instagram přepne do speciální verze určené pro telefony a umožní tak zveřejňovat fotky. Stejné simulace dosáhnete i skrze záložku Vývojář v desktopovém Safari, ale Windowed přístup k mobilní verzi Instagramu na desktopu výrazně usnadňuje.

instagram-wordmark-full-1920

Dnes nejčtenější

.