Zavřít reklamu

Ne všechny novinky, které Apple chystá pro iOS 18, budou vyloženě originální. Jednu vyloženou „kopírku“ před pár hodinami odhalil i jeden z nejlépe informovaných zdrojů informací ze světa Applu, kterým není nikdy jiný než reportér Mark Gurman z Bloombergu. Tomu jeho zdroje odhalily konkrétně plány Applu na převzetí libovolných uživatelských reakcí na zprávy v iMessage. 

V současnosti nabízí iMessage pouhých šest možností rychlé reakce ve formě srdíčka, palce nahoru, palce dolů, „ha ha“, vykřičníku a otazníku. Zdá se však, že tyto reakce již přijdou Applu málo a v iOS 18 proto přidá možnost reagovat na jednotlivé zprávy pomocí emoji a to jakýchkoliv. iMessage tedy ve výsledku okopíruje tuto funkci od Messengeru či WhatsApp, které sice mají taktéž přednastavených pár emoji pro rychlou reakci, pomocí tlačítka „+“ však lze na zprávu zareagovat i jakýmkoliv emoji v systémové nabídce. Hezké je pak to, že Apple samozřejmě v iMessage ponechá i nynější možnosti rychlé reakce na zprávu, avšak s tím, že jejich design mírně přepracuje a učiní je tak pohledově atraktivnější. 

Emoji generované AI na spadnutí? 

Sluší se rovněž dodat, že možnost rychle zareagovat na zprávu jakýmkoliv emoji není to jediné, co má Apple v souvislosti s iMessage a emoji v plánu. Již dříve totiž uniklo na světlo světa, že má v iOS 18 dorazit jakýsi generátor emoji, který umožní uživatelům pomocí umělé inteligence vytvářet originální emotikony a ty následně odesílat právě přes iMessage „do světa“. Zdá se tedy, že právě na ozvláštnění komunikace bude Apple u iOS 18 stavět poměrně ve velkém. 

Dnes nejčtenější

.