Zavřít reklamu

Jsou věci, které se zkrátka neprodávají a jak ukazuje nejnovější průzkum přední analytické společnosti CIRP, patří mezi ně třeba i iPady. Jejich majitelé pocházející z celého světa totiž dali skrze průzkum jasně najevo, že si své tablety mnohem raději nechají, popřípadě je „pošlou dál“ v rodině či kamarádům, než aby se jich zbavili ať už prodejem či přes různé trade-in programy. 

Výsledky analýzy, které CIRP sbíral od března 2023 do března 2024, mluví za vše. 31 % oslovených majitelů iPadů totiž řeklo, že po přechodu na nový iPad svůj starý model nechají v rodině či přátelům a dalších 36 % pak uvedlo, že si jej nechají oni sami pro jednodušší úkoly, kterých je zařízení ještě schopno. Více než 2/3 dotazovaných tedy jinými slovy uvedly, že se starého iPadu zkrátka zbavit nechtějí. Naopak jen 9 % jej chce prodat a to buď „na přímo“, nebo skrze trade-in program, kdy jej vykoupí prodejce jejich nového modelu. Zbylých 23 % pak iPad ztratí, rozbije či jim je ukraden, kvůli čemuž přechází na nové zařízení. 

To v případě iPhonů je situace diametrálně odlišná. Z dotazovaných si jej sice solidních 30 % ponechá „na památku“ či pro snažší činnosti a 11 % jej „pošle“ dál po rodině či přátelích, 42 % jej však prodá skrze trade-in program a 5 % pak „na přímo“. Zbavit se iPhonu je tedy pro jablíčkáře evidentně daleko snažší než se zbavit iPadu. Zda v tom hraje role fakt, že jsou iPady vyměňovány méně často a tedy jejich prodejní/trade-in cena již není zajímavá a má proto spíš smysl si je nechat, nebo k nim mají jablíčkáři například určité citové vazby můžeme nicméně jen hádat. 

Dnes nejčtenější

.