Zavřít reklamu

Nalezení zdravotních pomůcek

Máte-li vy nebo váš blízký silnou alergii na cokoli, můžete AirTag připevnit k EpiPenu. Totéž samozřejmě platí pro jakýkoli jiný život zachraňující lék, který byste v případě nouze museli okamžitě užít. Pokud by pro vás (nebo naopak) musel lék najít někdo jiný, může k tomu použít aplikaci Najít (nebo vlastní, pokud je součástí vaší skupiny Rodinné sdílení) namísto zběsilého prohledávání domu.

Lokátory pro mazlíčky

Bluetooth trackery od Applu jsou ideálními společníky pro mazlíčky, protože jsou voděodolné dle normy IP67, dostatečně malé pro obojek kočky a na obojku psa sotva viditelné. Pokud už máte obojek pro svého mazlíčka, můžete si pořídit pouzdro na AirTag s poutkem, kroužkem na klíče nebo malou karabinou.

Lokátory pro děti

Tento účel může pro mnohé být kontroverzní, nicméně AirTag lze využít také jako lokalizační pomůcku pro vaše ratolesti. Rozhodně není nutné, aby děti měly AirTag u sebe neustále. Někomu se ale může hodit, když své potomky vybaví řemínkem s pouzdrem na AirTag například při větších kulturních či společenských akcích, kdy existuje jisté riziko, že se vám dítě ztratí v davu.

Lokátory pro vás

AirTag může posloužit i k nalezení a lokalizaci vaší maličkosti. Dejme tomu, že si jdete zaběhat, a nechcete si s sebou brát telefon. V takovém případě si můžete do kapsy vzít AirTag, sdílet jeho polohu s vybranou osobou, a mít tak jistotu, že kdyby se cokoliv stalo, vaše nalezení bude s velkou pravděpodobností výrazně snazší.

NFC vizitka

Zní to zvláštně, ale AirTag uvedený do režimu ztráty může fungovat jako NFC vizitka, , která sdílí vaše telefonní číslo a další informace s každým, kdo s ní interaguje. Zobrazené údaje nicméně není jak uložit do daného zařízení, takže se jedná opravdu jen o zajímavost, kterou si můžete vyzkoušet. Stačí, když dotyčný přiloží svůj NFC kompatibilní smartphone (iPhone nebo Android) k bílé straně AirTagu a podrží ho, dokud se nezobrazí oznámení. Otevřením oznámení se dotyčný přesměruje na webovou stránku s informacemi, které jste přidali. Není to sice úplně to samé jako NFC vizitka, která umožňuje import kontaktních údajů, ale je to zábavná funkce.

Mrtvá schránka

Takzvané mrtvé schránky jistě znáte třeba z filmů se špionážní tematikou. Zde se používají k předávání informací mezi dvěma osobami bez nutnosti jejich setkání. Jedna osoba ukryje mrtvou schránku na tajném místě a druhá ji vyzvedne. V digitálním věku mohou mrtvé schránky fungovat jako anonymní offline komunikační server přes Wi-Fi, kde si lidé mohou tajně povídat. S AirTagem můžete využít stejný koncept režimu ztráty popsaný výše k odesílání tajných zpráv komukoli, kdo zná umístění AirTagu. Zde je riziko jasné – někdo nepovolaný by mohl AirTag snadno najít a odcizit.

Dnes nejčtenější

.