Zavřít reklamu

Když Apple v minulém roce představil AirTag, byl jsem upřímně nadšený. Líbil se mi celkový koncept tohoto produktu a především fakt, že mi skutečně dokáže zjednodušit život – patřím totiž mezi jedince, kteří často zapomínají různé věci v podobě klíčů, peněženky apod. O to více jsem pak byl překvapený když se ukázalo, že naprostá většina uživatelů AirTag jednoduše nechápe a považuje ho za zbytečný produkt. Nakonec mi došlo, že je AirTag určený pro relativně úzkou skupinu uživatelů, kteří nejsou dokonalí a často zapomínají. Pojďme se proto společně v tomto článku podívat na 5 důvodů, proč byste si dle mého názoru měli pořídit AirTag.

Funguje po celém světě

Největší výhodu oproti ostatním lokalizačním přívěškům má AirTag v tom, že funguje v rámci sítě služby Najít. To v překladu znamená, že ho můžete lokalizovat prakticky kdekoliv v obydleném světě, třeba na druhé straně zeměkoule. V případě, že AirTag označíte jako ztracený, tak začne vysílat Bluetooth signály, které mohou zachytit jakékoliv ostatní Apple zařízení v okolí – stačí například, aby kolem prošel někdo s iPhonem. Dojde-li k zachycení signálu, tak se poloha skrze zařízení odešle na servery Applu a z nich pak do vašeho zařízení, čímž zjistíte jeho polohu. Naprosto fantastické řešení, kterým se AirTag prostě odlišuje.

Upozornění na zapomenutí

Jak už jsem zmínil v úvodu, tak AirTag využijí především ti uživatelé, kteří mají ve zvyku často zapomínat věci. To, že něco nemáme, si však klasicky uvědomíme až tehdy, kdy to potřebujete. Díky AirTagům se však můžete nechat včas nechat upozornit na to, že jste se od nějakého předmětu vzdálili a nejspíše jej tak zapomněli. Tato funkce mi přijde u AirTagů jako jedna z nejlepších a mám ji aktivovanou u všech předmětů a zařízení. Kdykoliv se tak vzdálím třeba od klíčů nebo peněženky, tak se o tom ihned dozvím prostřednictvím Apple Watch a můžu se ještě v klidu pro zapomenuté věci vrátit. Tuto funkci lze nastavit v Najít → Předměty, kde předmět otevřete a klepněte na Upozornit na zapomenutí.

Na všech zařízeních

Polohu vašeho předmětu, který je opatřený AirTagem, si můžete nechat zobrazit úplně kdekoliv. Využít můžete aplikaci Najít, která je nativně součástí iPhonu, iPadu a Macu. Zde jednoduše stačí, abyste se přesunuli do sekce s názvem Předměty, kde už ten konkrétní stačí rozkliknout a zobrazit si jeho polohu, společně s dalšími informacemi. V praxi to znamená, že stačí kdekoliv na světě z kapsy vytáhnout iPhone, anebo z batohu iPad či Mac, a okamžitě během pár sekund zjistíte, kde se vaše předměty nachází, zkrátka naprostá paráda. Jedinou nevýhodou je, že předměty opatřené AirTagem nelze sdílet s ostatními uživateli v rámci rodinného sdílení.

najít předměty airtag iphone

Mnoho skvělého příslušenství

K AirTagu si můžete pořídit všemožné příslušenství, což je pro některé uživatele velká výhoda. Klasické klíčenky nabízí samozřejmě i Apple, každopádně pokud byste chtěli sáhnout po nějaké levnější alternativě, anebo naopak po nějakém zajímavějším příslušenství, tak rozhodně v případě AirTagu můžete, což se nedá říct o konkurenčních lokalizačních přívěscích. K dispozici jsou třeba karbonové klíčenky, karty do peněženky, nalepovací držáky a další nepřeberné množství příslušenství, ze kterého si určitě vyberete to, které vám bude sedět nejvíce.

Sledování mazlíčků

AirTagy nejsou určené ke sledování lidí. Upozorňuje na to samotný Apple, a dokonce je v některých zemích sledování lidí pomocí lokalizačních přívěšku trestné, což je naprosto pochopitelné. Kalifornský gigant navíc přišel s opatřením, kdy se AirTag po několika dnech v blízkosti stejné osoby dokáže ozvat, aby se o něm dozvěděla. Naprosto bez problémů však můžete prostřednictvím AirTagu sledovat vaše domácí mazlíčky, například psy nebo kočky. Stačí si pořídit speciální obal, který se připevní na obojek, AirTag do něj vložit a je hotovo. Rázem budete schopni okamžitě zjistit, kde se váš mazlíček během dne toulá, a pokud se nedejbože stane, že se ztratí, tak vám AirTag pomůže k jeho najití.

Dnes nejčtenější

.