Zavřít reklamu

Občas se můžeme dočkat skutečně bizarních rozhodnutí. Jedním z takových může být zákaz iPhonu v jihokorejské armádě. Jak vás možná napadne, nemá to nic společného s bezpečností. Spíše jde o záměr preferovat v domovině Samsungu konkurenci. Jelikož takové věci nemůžete říct narovinu, je třeba svůj záměr nějakým způsobem zaobalit.

Zpráva z úterního rána tvrdí, že v tamní armádě platí zákaz používat veškerá elektronická zařízení, která jsou schopna nahrávat zvuk a zároveň nedovolují aplikacím třetích stran, aby tuto funkci uzamkly, přičemž konkrétně je zmíněn iPhone. „Je nevyhnutelně nutné zablokovat jakoukoli možnost hlasového záznamu. Nejen formální komunikaci, ale také schůzky, kancelářské rozhovory, obchodní jednání, konzultace s veřejností, ale také neformální komunikaci, jako jsou kupříkladu soukromé telefonní hovory (uvnitř vojenských budov),“ stojí v dokumentu.

Podle zdrojů jsou zařízení s operačním systémem Android z tohoto zákazu vyňata. Kromě iPhonů jsou zakázaná také Apple Watch, která pochopitelně rovněž zvládají nahrávat zvukové záznamy. Zákaz začal platit u vzdušných sil tamní armády. Nicméně se očekává, že zákaz brzy začne platit plošně na všech stupních tamní armády. Na druhou stranu těžko říct, na kolik zákaz uživatele iPhonů v této sféře v Jižní Koreji omezí. Je jasné, že drtivá většina lidí používá Samsung. Půjde tedy spíše o zákaz symbolický.

Dnes nejčtenější

.