Zavřít reklamu

Od představení první generace sluchátek AirPods Pro sice uplynulo již mnoho času, to však neznamená, že se o ní nemůžeme dozvědět i dnes něco zajímavého. Důvěryhodné zdroje portálu MacRumors například nyní přišly s tím, že před jejich uvedením měl Apple na stole i jiný název než AirPods Pro, přičemž k jeho realizaci nechybělo příliš mnoho. 

Podle zdroje výše zmíněného portálu, který pochází údajně přímo z Applu, se mohly jmenovat AirPody se špunty, ANC či režimem propustnosti AirPods Extreme namísto současného AirPods Pro. Tento název měl údajně prosazovat minimálně jeden vysoce postavený manažer Applu, kvůli čemuž to dlouho vypadalo, že se právě AirPods Extreme skutečně začne coby název nové produktové řady sluchátek Applu používat. Z plánu však mělo nakonec sejít poté, co se o názvu dozvěděli níže postavení zaměstnanci Applu a ve velkém proti němu začali protestovat, což kalifornského giganta nakonec přimělo k nasazení AirPods Pro.

Že Apple nad označením AirPods Extreme přemýšlel muselo být vcelku zarážející už tehdy. Vždyť tato sluchátka spatřilo světlo světa na podzim 2019, kdy už měl Apple venku například iPhony 11 Pro coby vyšší verzi iPhonů, či kdy už dávno prodával MacBooky Pro, Macy Pro či iPady Pro. Zavedení nového označení pro vyšší řadu by tedy bylo opravdu velmi zarážející a na první pohled skoro až nesmyslné. Přeci jen, stávající názvosloví funguje Applu perfektně. Určitým vybočením jsou sice Apple Watch Ultra, avšak zde lze použití „Ultra“ namísto „Pro“ obhájit tím, že cílí na extrémní sportovce a svým způsobem se tak mírně vymykají rozdílu základního produktu a řady Pro. 

Dnes nejčtenější

.