Zavřít reklamu

Dvoufaktorové ověření

Dvoufaktorové ověření výrazně snižuje riziko toho, že by se někdo nepovolaný dostal k vašim účtům a citlivým údajům. Pokud chcete na vašem telefonu aktivovat dvoufaktorové ověření, spusťte Nastavení -> Panel s vaším jménem -> Přihlášení a zabezpečení -> Dvoufaktorové ověření.

Přizpůsobení informací na uzamčené obrazovce

Notifikace a funkce, dostupné na uzamčené obrazovce iPhonu mohou někdy nepovolaným osobám nechtěně prozradit nežádoucí informace. Operační systém iOS naštěstí nabízí možnost přizpůsobit si, jaký obsah se bude objevovat na uzamčeném displeji vašeho iPhonu. Na iPhonu spusťte Nastavení -> Face ID a kód. V sekci Povolit přístup při uzamčení následně zkontrolujte a případně přizpůsobte, které funkce jsou na obrazovce dostupné, když je telefon zamknutý.

Kontrola přístupu aplikací

Čím více aplikací máme nainstalovaných na našem iPhonu, tím snazší je ztratit přehled o tom, které z nich mají – mnohdy zbytečně – přístup k našim citlivým údajům. Pro přizpůsobení přístupu aplikací spusťte na iPhonu Nastavení -> Soukromí a zabezpečení. Přístup ke službám určování polohy patří k nejrozsáhlejším požadavkům aplikací, proto se vyplatí ujistit se, že je u většiny aplikací nastavena možnost Nikdy nebo Jen při používání.

Používání Sign in with Apple

Když si vytvoříte účet online, může daná společnost snadno propojit vaše údaje s e-mailovou adresou. Pomocí služby Sign in with Apple můžete svůj účet schovat za falešnou, náhodně vygenerovanou e-mailovou adresu, jejíž obsah se přeposílá na vaši skutečnou e-mailovou adresu. Takový postup nabízí další výhodu: e-mailové adresy, které unikly při úniku dat, je obtížné propojit s vašimi dalšími účty.

Nastavení automatických aktualizací

Operační systém i stažené aplikace často dostávají aktualizace obsahující opravy zabezpečení a ochrany osobních údajů. Povolením automatických aktualizací zajistíte, že tyto opravy budou vždy včas probíhat na pozadí. Chcete-li automaticky aktualizovat aplikace, otevřete Nastavení -> App Store a povolte Aktualizace aplikací. Operační systém je ve výchozím nastavení nastaven na automatické aktualizace, ale můžete to překontrolovat otevřením Nastavení -> Obecné -> Aktualizace softwaru.

 

Dnes nejčtenější

.