Zavřít reklamu

S blížící se vánoční sezónou se rozhodlo japonské Sony představit nový model konzole PlayStation 5. Ten přináší větší flexibilitu pro hráče, a to včetně možnosti přidat k PS5 Digital Edition mechaniku Ultra HD Blu-ray Disc. Zároveň je podstatně menší a nabízí 1TB SSD úložiště namísto nynějších 825GB. Poměrně zajímavé je nicméně to, že jej označuje jen jako novou verzi PlayStationu 5, nikoliv vyloženě jako PlayStation 5 Slim, jak se přitom očekávalo.

Nový model PS5 má podstatně menší rozměry než předchozí verze. Sony se u něj chlubí konkrétně zmenšením o více než 30 % a hmotností sníženou o 18 % a 24 %. Nabízí také mírný designový upgrade založený na čtyřech samostatných krycích panelech, z nichž horní je lesklý a spodní zůstává matný. Velmi zajímavý upgrade si navíc Sony připravilo pro ty, kteří si zakoupí digitální edici PS5. U těchto modelů bude totiž možné později přidat mechaniku Ultra HD Blu-ray Disc Drive for PS5, která bude dostupná samostatně za 119,99 Euro. Na design konzole i přídavné mechaniky se můžete podívat výše. Z hlediska výkonu, portové výbavy a tak podobně se však nic nezměnilo. Jediným „velkým“ upgradem je tedy design spočívající ve zmenšení.

PlayStation 5 cena

  • PS5 s mechanikou Ultra HD Blu-ray – 549,99 EUR
  • PS5 Digital Edition – 449,99 EUR

Nový model PS5 bude k dostání od listopadu tohoto roku v USA u vybraných místních prodejců a na stránkách direct.playstation.com. Jeho celosvětový prodej bude pokračovat v následujících měsících, a po vyprodání zásob stávajícího modelu PS5 se nový model stane jediným dostupným modelem.

K novému modelu PS5 bude přiložen horizontální stojan, a nový vertikální stojan kompatibilní se všemi modely PS5 bude prodáván samostatně za 29,99 Euro.

Dnes nejčtenější

.