Zavřít reklamu

Není žádným tajemstvím, že sociální média jsou plná falešného obsahu. Nad mírou jejich důvěryhodnosti se můžeme zamýšlet, ale s novou aplikací BeFake AI to funguje přesně obráceně, vyzývá k tomu abychom byli„neskuteční“, jak jen je to možné.

Platforma přebírá základní premisu BeReal, ale obrací ji vzhůru nohama. Do tvůrčího procesu zde vstupuje se silou umělé inteligence, jež uživateli umožňuje přidávat AI efekty do svých obrázků, a proměnit se tak prakticky v cokoli, respektive být tak falešným, chceme-li kreativním, jak jen se mu zachce.

Autoři BeFake AI svůj výtvor charakterizují jako takový, jež se „odvažuje zpochybnit a nově definovat hranice digitálního sebevyjádření“. Stačí pořídit fotografii, zadat textový prompt a skrze něj ji proměnit v podmanivé vizuální dílo. Postup lze aplikovat jak na skupinové, tak i selfie snímky.

Za BeFake stojí společnost Alias Technologies, jejíž pozornost se soustřeďuje na aplikovanou umělou inteligenci. Firma vytváří aplikace pro sociální sítě kombinující generativní média a multi-modální systémy AI. „BeFake představuje revoluci v tom, jak komunikujeme se sociálními médii a v rostoucí přítomnosti AI v našich společenských kruzích,“ uvedla v prohlášení Kristen Garcia Dumont, generální ředitelka společnosti. „Je to víc než jen aplikace; je to expresivní prostředek, který umožňuje nové způsoby navazování kontaktů s přáteli prostřednictvím vizuálů generovaných umělou inteligencí. Věříme, že autenticita může zazářit prostřednictvím fantazie stejně jako reality.“

Tak jako BeReal i BeFake uživatele jednou denně pobídne, aby pořídil snímek a zveřejnil ho na platformě. Po spuštění fotoaparátu začne odpočítávání časovače, přičemž k vytvoření obrázku za asistence umělé inteligence je k dispozici dvacetiminutové okno, což výrazně převyšuje limit dvou minut BeReal. Je to pochopitelné, máme-li k dispozici takřka neomezený počet možností může být opravdu obtížné realizovat svůj záměr během pouhých dvou minut.

„Jsem opravdu zapálená pro prolomení bariér lidského spojení a věřím, že můžeme pomocí AI demokratizovat sociální média a snížit stres, tlak a zranitelnost, kterou mnozí z nás při zveřejňování příspěvků pociťují,“ řekla Dumontová. „Ačkoli věříme, že hnutí za zobrazování syrových, skutečných fotografií na internetu bylo vedeno dobrými úmysly, naše teze je zcela jiná.“ Lidé chtějí „ukazovat na internetu své nejlepší já a BeFake uživatelům umožňuje snadno stvořit jakýkoli okamžik vylepšený umělou inteligencí a sdílet svou kreativitu s přáteli.“

Aplikace BeFake je k dispozici ke stažení pro systémy iOS i Android. Paradoxně po nás chce, abychom „byli real“ tím, že „budeme fake“. V případě, že vás láká být co možná nejvíce „neskuteční“, můžete aplikaci vyzkoušet, jen stojí za to věnovat pozornost Zásadám ochrany osobních údajůPokynům pro komunitu.

BeFake AI v App Store

Dnes nejčtenější

.