Zavřít reklamu

Jak se přibližujeme k 12. září, tedy údajnému termínu Keynote Applu, na které nám ukáže iPhony 15, sílí i spekulace. Je toho málo, co bychom se ještě mohli dozvědět a víceméně můžeme mít reálnou představu o tom, co nás čeká. Pojďme si tedy položit otázku: Bude mít smysl iPhone 15 Pro Max koupit? Zde k tomu najdete 5 pro a 3 proti.

Periskopový fotoaparát

Pokud skutečně bude, tak jím Apple jasně odliší lídra od zbytku portfolia. 3x přiblížení je v dnešní době všech těch 5 a 10x periskopů prostě málo, a Apple to bude moci tímto modelem vyřešit. Otázkou zůstává, jak dlouhé přiblížení bude. Spekuluje se o 5, 6 i 10. Kdyby zde pak bylo proměnlivé přiblížení, mohl by Apple ukázat v oblasti focení všem konkurentům záda.

A17 Bionic

Čip A17 Bionic uvnitř iPhonu 15 Pro Max by mohl jasně zesměšnit každý telefon s Androidem. Tento čip má být prvním na světě, který bude vyrobený 3nm procesem. Uniklé benchmarky jasně ukazují obrovský výkonnostní skok, kdy na Geekbench 6 dosahuje iPhone 15 Pro údajných 3 269 v jednojádrovém testu a 7 666 v tom vícejádrovém. Galaxy S23 Ultra dosáhl pouhých 2 000 a 5 164 bodů. Toto je samozřejmě ale jen jeden test, který nemusí být ještě úplně vypovídající. Odpíchnout se od něho ale jistě můžeme.

Akční tlačítko

iPhony 15 možná ukončí jednu éru. Po smrti Home Buttonu to bude mít pravděpodobně sečtený i přepínač hlasitosti,. Uživatel na tom ale vydělá, protože dostane více možností jeho využití. Budete moci rychle spustit fotoaparát, svítilnu, překladač, diktafon a další. Apple jej bude chtít pravděpodobně i lépe využít pro své Zkratky Siri.

Titan

Titan je odolnější než hliník i ocel, oproti oceli je ale lehčí (a bohužel dražší). iPhone 15 Pro Max tak bude více a lépe odolávat pádům a dalšímu poškození. Konkrétně by mělo jít o titan třídy 5 s ideální kombinací pevnosti a odolnosti. Zařízení navíc bude vypadat zase o něco luxusněji.

Delší výdrž baterie

iPhone 14 Pro Max podle mnohých testů vydrží na jedno nabití nejdéle ze všech iPhonů (i když se to Apple hodně snaží hodit spíše na iPhone 14 Plus). iPhone 15 Pro Max navíc bude údajně obsahovat ještě větší 4 852mAh baterii, ta v iPhonu 14 Pro Max má 4 323 mAh. Navíc díky technologii stohované baterie by měl být Apple schopen nabídnout ještě větší kapacitu, aniž by rostly fyzické rozměry baterie. A pak je zde ten efektivnější čip, který do toho bude mít také co mluvit.

3 důvody, proč iPhone 15 Pro Max nekupovat

Všechno má své plusy i minusy. Ten první, kterým je cena, jsme už vlastně nastínili, a líbit se nebude nikomu. Bohužel čekání na další generaci zde asi nic nevyřeší, jen to, že si za ten rok na budoucí nejvybavenější iPhone třeba stihnete našetřit. Druhý, a to změna velikosti displejů, se mnohými navzdory ostatním spekulacím očekává až od budoucí generace, tedy iPhonů 16, kdy se zejména majitelům iPhonů 14 může vyplatit počkat ještě rok, než ihned upgradovat. Je zde ale samozřejmě pořád možné, že budeme překvapeni tím, že Apple úhlopříčky upraví už teď v připravované řadě iPhonů, protože přece jen pořád vycházíme ze spekulací, které se mohou nejen mnohdy mýlit, ale i různit. A do třetice: Ano, máme zde působivá vylepšení, ale potřebujeme je? Periskop nemusí oslovit každého, takový výkon nemusíte potřebovat ještě několik let, akční tlačítko lze nahradit funkcí poklepání na záda, hliník i ocel také patří mezi prémiové materiály a baterie má dobrou výdrž již nyní. Pro někoho to může být stále jen malá (i když příjemná) evoluce na to, utrácet za novinku své finance. A co vy, brousíte si na novinky s ohledem na známé spekulace zuby? Nebo spíše čekáte, až spadne cena iPhonů 14 Pro?

Dnes nejčtenější

.