Zavřít reklamu

Vyzváněcí tóny a zvuky textových zpráv mohou být otravné, proto má řada uživatelů svůj iPhone téměř vždy nastavený v tichém režimu. To s sebou ale nese riziko propásnutí důležité notifikace. Kromě vibrací a standardního „hlasitého“ režimu ale u iPhonu existuje ještě jeden způsob notifikací.

Už více než 12 let je každý model iPhonu vybaven LED bleskem na zadní straně. Blesk na těchto zařízeních neslouží jen k fotografování, přisvícení při nahrávání videa nebo pro lepší vidění ve tmě – jasné zadní světlo vás může také upozornit na nová oznámení.

Jak na iPhonu nastavit notifikace prostřednictvím LED diody

LED blesk na iPhonu nebo iPadu je dostatečně intenzivní, abyste na něj viděli i ve dne, takže je skvělou volbou, když je zařízení položené displejem dolů na stole, gauči, podlaze a podobně.

  • Na iPhonu spusťte Nastavení -> Zpřístupnění -> Sluch.
  • Zvolte Audiovizuální pomůcky.
  • Zamiřte zcela dolů, klepněte na Výstrahy bleskem LED a aktivujte příslušnou funkci, případně přizpůsobte blikání.

Tímto způsobem můžete na vašem iPhonu snadno a rychle aktivovat výstrahy prostřednictvím LED diody na zadní straně vašeho jablečného smartphonu. Výstrahy prostřednictvím LED blesku přijdou vhod nejen uživatelům se sluchovým handicapem, ale výborně se hodí například v situacích, kdy na iPhonu nechcete aktivovat ani zvuková upozornění, ani vibrace.

Dnes nejčtenější

.