Zavřít reklamu

Společnost Apple minulý měsíc oznámila nový reklamní formát pro App Store, který vývojářům poskytuje ještě více možností, jak propagovat své aplikace pro uživatele iPhonů a iPadů. Společnost uvedla, že nové reklamy v záložce Dnes obchodu iOS App Store budou pro uživatele viditelné v červenci a tyto se již nyní uživatelům na iPhonu zobrazují.

Prodej reklamního prostoru v App Store není ze strany Applu novinkou, nový formát se však zobrazuje přímo na kartě Dnes, což je první karta, kterou uživatel spatří po otevření obchodu. „Díky reklamě na kartě Dnes se vaše aplikace může zobrazit na viditelném místě na titulní stránce obchodu App Store,“ vysvětluje Apple vývojářům a dodává: „Nový formát bude zjednodušen na ikonu aplikace, její název a podtitul.“

 

Vzhledem k tomu, že tento nový formát reklamy je jednodušší a neobsahuje snímky obrazovky ani podrobné informace, je podle společnosti Apple získání souhlasu s provozováním reklamy v tomto slotu snazší. Klepnutím na reklamu se uživatel dostane na vlastní produktovou stránku s grafikou předloženou inzerentem. Apple samozřejmě musí schválit ikonu, název a podtitul.

Například aplikace s ikonou nebo názvem považovaným za „násilný, urážlivý, sexuálně explicitní nebo jinak nevhodný“ v těchto reklamách uvedeny být nemohou. Dalším aspektem je, že nový formát reklamy je k dispozici pouze na iPhonu s iOS 16.4 nebo novějším a na iPadu jej zatím nenajdeme.

Formát reklamy na kartě Dnes v App Store poprvé debutoval v loňském roce. Apple rozšířil reklamní prostor a produktové stránky aplikací, jež se v průběhu času ukázaly jako poměrně kontroverzní, protože se zde vedle legitimních nabídek od vývojářů objevily reklamy na hazardní hry a kasina. V reakci na kritiku společnost Apple zobrazování reklam tohoto typu v těchto slotech zastavila. Další podrobnosti o reklamách v App Store najdete na webových stránkách společnosti Apple.

Dnes nejčtenější

.