Zavřít reklamu

Výrobní kolos s názvem iPhone 15 (Pro) se začíná rozbíhat na plné obrátky. Poté, co v předešlých týdnech odstartovala hromadná výroba celé řady komponentů, které budou nové iPhony pohánět, se totiž již chystají partneři Applu i na spuštění kompletace těchto telefonů. Jedním z nich je i Foxconn, který nyní ve velkém nabírá brigádníky, aby se mu letní shon podařil zvládnout bez větších problémů.

Velký nábor brigádníků praktikuje Foxconn každoročně v létě kvůli tomu, že po zbytek roku je poptávka po jeho službách násobně nižší. Aby potenciální zájemce o práci ve svých fabrikách namotivoval, nabízí celou řadu benefitů v čele s finančními bonusy, které mohou výši výplaty poměrně citelně posunout vzhůru. Jedním dechem je však třeba dodat, že se jedná o do jisté míry otrockou práci mnoho hodin denně s ubytováním, které dělníci sdílí se spoustou dalších kolegů. Spíš než pohodová letní brigáda se tedy dá práce ve Foxconnu na iPhonech popsat alespoň podle prakticky všech zahraničních pozorovatelů a agentur za extrémně náročný teror jen pro ty nejotrlejší. Jelikož je však v Číně situace na trhu práce nedobrá, tamní obyvatelé jsou rádi i za podobné příležitosti. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně

Dnes nejčtenější

.