Zavřít reklamu

Zatímco o počtu iPhonů pro letošní rok již prakticky není pochyb, příští rok je stále zahalen tajemstvími. Přední světoví analytici se totiž stále neshodli na tom, co si pro nás Apple přesně připraví. Roušku tajemství se nyní rozhodli odhalit analytici z JP Morgan, jejichž zdroje se řadí mezi ty nejpřesnější. 

Dočkáme se v příštím roce ohebných iPhonů?:

Zatímco v minulých týdnech se v souvislosti modely pro rok 2020 hovořilo o třech telefonech, JP Morgan je přesvědčen o tom, že Apple své plány přehodnotil a na příští rok připraví hned čtyři iPhony. Jednat by se konkrétně mělo o tři prémiové modely s OLED displeji a jeden levný, kterým bude cílit na uživatele lačnící po iPhonu za co nejpřijatelnější cenu, byť s kompromisy. 

OLED modely mají dorazit v 5,4”, 6,1” a 6,7” variantě a mají nabízet podporu 5G sítí. Minimálně dva z nich se pak mají podle analytiků pochlubit i propracovaným 3D snímáním fotoaparátů, které by mělo být velmi užitečné především z hlediska kvality AR a fotografií. Jaké modely však tuto technologii nabídnou je ve hvězdách. Co se pak týče posledního – levného – modelu, ten by měl dorazit ve velikosti iPhonu 8 a nabízet by měl klasický LCD displej. Analytici sice neprozradili, zda bude bezrámečkový či nikoliv, vzhledem k jeho oblibě je však jeho použití pravděpodobné. Kromě OLEDu si u tohoto modelu budou muset jablíčkáři smířit i s absencí 5G. 

Díky zajímavým novinkám a širokému portfoliu by měl být Apple podle JP Morgan schopen v roce 2020 prodat velmi slušných 195 milionů iPhonů, zatímco pro letošek by měl zvládnout “jen” 180 milionů telefonů. Pokud by si však Apple na příští rok připravil upgrady ještě zajímavější, je možné, že počet prodaných telefonů by ještě vzrostl. Vše ale ukáže až čas a úniky, které se budou s blížícím se představením objevovat čím dál častěji. 

Foldable-iPhone-Concept-Images1

Dnes nejčtenější

.