Zavřít reklamu

Stejně jako každý rok, i letos začínají s několikaměsíčním předstihem analytici předpovídat, jak se bude iPhonům 11 chystaným na letošní září dařit v prodejích. Se svou prognózou přispěchali i uznávaní analytici ze společnosti Rosenblatt, kteří jsou ve svých předpovědích alespoň podle minulosti poměrně přesní. To by si ale Apple tentokrát rozhodně nepřál. 

Podle analytiků nebudou letošní iPhony ničím zajímavé, ba co víc – budou do jisté míry zklamáním. Přinesou podle nich sice pár pěkných vylepšení, po stránce designu se však od předešlých modelů příliš lišit nebudou a právě to jim ubere na prodejnosti. Opakovat se tak bude situace z minulého roku, kdy na iPhony XS též příliš mnoho lidí neupgradovalo a když ano, jednalo se v naprosté většině případů o majitele několik let starých modelů. 

Veselo však nebude ani v segmentu služeb, který se dle analytiků v příjmech též určitým způsobem zpomalí, což bude pro Apple znamenat nemalý problém. Právě na služby má totiž v budoucnu spoléhat dokonce více, nežli na iPhony. Stejný osud – tedy zpomalení prodejů – pak čeká i iPady a to i přesto, že jsme se na začátku letošního roku dočkali představení nových iPadů Air a mini. 

Podtrženo, sečteno – Apple nečeká podle analytiků zrovna zářivá budoucnost. Už po vydání této zprávy se jeho akcie mírně propadly, avšak to není nic proti tomu, jaký sešup je ještě čeká. V příštích šesti až dvanácti měsících by se totiž mohly dostat ze současných zhruba 200 dolarů na pouhých 150 dolarů, čímž logicky utrpí i celková hodnota Applu. Leccos napoví už oznámení finančních výsledků za uplynulé čtvrtletí, které Apple naplánoval na 31. červenec letošního roku. 

iPhone11-fb

Dnes nejčtenější

.