Zavřít reklamu

Technologické společnosti s bilionovými obraty vynakládají spoustu času a peněz na výzkum, patentování a prototypování, než uvedou své produkty na trh. Mnoho z těchto patentů a prototypů zůstává podle očekávání pohřbeno v laboratořích příslušných společností. Výjimku v tomto směru netvoří ani společnost Apple, která si nechala patentovat nejrůznější futuristické technologie a funkce, které se objevují v jejích nejnovějších iPhonech nebo vynikajících počítačích Mac. Cupertinský gigant ale za dobu své historie také vyvinul prototypy, které nikdy oficiálně nespatřily světlo světa.

Magic Charger

Náš přehled zahájíme relativně čerstvým přírůstkem, kterým je nabíječka Magic Charger. Jedná se vlastně o nabíjecí stojánek MagSafe, který společnost Apple nikdy nevydala a ani jej nikdy veřejně neoznámila. Různí sběratelé však získali několik kusů, které odhalují čistou hliníkovou konstrukci a ohebný puk MagSafe. Součástí prototypu je opletený kabel USB-C. Jednomu z uživatelů se podařilo prototyp získat a po připojení k Macu také odhalit jeho název. Nabíječce Magic Charger se ze současných vydaných jablečných produktů asi nejvíce podobá nabíječka MagSafe Duo.

AirPower

U nabíjecího příslušenství ještě chvíli zůstaneme, tentokrát se ale přesuneme do roku 2017, kdy byla představena nabíjecí podložka AirPower. U představení ale také pouze zůstalo – toto příslušenství nikdy nespatřilo světlo světa. AirPower byla podložka pro bezdrátové nabíjení Qi, která měla podporovat iPhony, hodinky Apple Watch (přestože ty normálně nabíječky Qi nepodporují) a pouzdra AirPods. Apple se mimo jiné chlubil tím, že zařízení bude možné položit kamkoliv na podložku. Ačkoli byl koncept slibný, Apple při vývoji AirPower nedokázal splnit své vysoké nároky. V důsledku toho se v březnu 2019 veřejnosti omluvil a produkt zrušil.

iPad s duálním portem

Před několika lety se v médiích objevila zajímavá zpráva o prototypu iPadu první generace, který byl opatřen hned dvěma porty. Oba porty byly identické – 30pinové – a nabízely podporu pro kompatibilní příslušenství. Pozoruhodné je, že jeden port byl umístěn ve spodní části, zatímco druhý byl umístěn na levém okraji na šířku. V té době Apple zřejmě uvažoval o designu, který by podporoval dokovací stanice, klávesnice nebo jiné příslušenství, zatímco tablet by byl umístěn v orientaci na šířku. Zajímavé je, že oba porty bylo možné používat současně, což uživatelům umožňovalo využívat dvě kabelová připojení najednou. Ani tento iPad ale nakonec nespatřil světlo světa.

Dnes nejčtenější

.