Zavřít reklamu

V souvislosti s hudební streamovací službou Apple Music Classical se dnes v médiích objevila pro někoho možná překvapivá zpráva. Apple totiž vydal její verzi pro zařízení s operačním systémem Android. K vydání Android verze Apple Music Classical tak došlo ještě dříve, než stihly světlo světa spatřit verze pro iPadOS a macOS.

Majitelé iOS zařízení mají již od konce letošního března možnost si svou oblíbenou klasickou hudbu vychutnat v aplikaci Apple Music Classical na svých iPhonech. Oproti standardní Apple Music nabízí Apple Music Classical řadu výhod, a to především po stránce vyhledávání, které má v případě klasické hudby svá specifika. Tento týden se příchodu Apple Music Classical dočkali také majitelé Android smartphonů.

Služba Apple Music Classical pro Android, která se nyní nově objevila v obchodě Google Play, nabízí stejné výhody po stránce vyhledávání jako její protějšek pro iOS. Vyhledávání v Apple Music Classical umožňuje specifikovat skladatele, dílo, interpreta a řadu dalších podrobností, které jsou pro posluchače klasické hudby důležité. Hudba se předplatitelům přehrává v rozlišení až 24 bitů/192 kHz Hi-Res Lossless, v některých případech je k dispozici prostorový zvuk. Pro ty, kteří s poslechem klasické hudby teprve začínají, jsou k dispozici stovky seznamů skladeb Essentials, stejně jako životopisy skladatelů nebo užitečné průvodce mnoha významnými díly. Apple Music Classical je ke stažení zdarma a předplatitelům Apple Music je nabízena bez dalších poplatků.

Dnes nejčtenější

.