Zavřít reklamu

Sluchátka AirPods jsou prakticky od svého představení v roce 2016 celosvětovým fenoménem. Jejich prodeje jsou totiž natolik dobré, že se díky nim staly AirPods nejprodávanějšími sluchátky. Jedním dechem je nicméně třeba dodat, že ne všechny jejich vlastnosti jsou uživateli chváleny. Od prvopočátku je propírán například jejich design spolu s bílou barevnou variantou coby jedinou dostupnou. Jak se však nyní ukázalo, víc barevných variant bylo zprvu skutečně v plánu. 

Známému sběrateli prototypů Apple produktů Kosutamimu se podařil ulovit možná jeden z jeho dosud nejblyštivějších klenotů sbírky. Získal totiž konkrétně rose gold nabíjecí pouzdro pro AirPods 1. generace, na kterém Apple tento odstín „testoval“. Zdroj z Applu, který sběrateli pouzdro poskytl, mu pak rovněž prozradil, že nejprve byly AirPods v plánu hned v pěti barevných variantách, aby se shodovaly s těly iPhonů 7, se kterými dorazily na pulty obchodů. Dočkat jsme se tedy měli kromě bílé ještě černé, červené, rose-gold a co je možná nejzajímavější, i fialové. iPhone 7 byl totiž s fialovým šasi testován a počítalo se s tím, že s ním i dorazí. 

Proč se Apple nakonec rozhodl vydat AirPods jen v bílé barevné variantě, které se u true wireless modelů drží dodnes není v tuto chvíli bohužel jasné. Nejjednodušším vysvětlením, které se navíc jeví zároveň jako jedno z nejpravděpodobnějších, je nicméně zkrátka to, že si nebyl zcela jistý úspěchem sluchátek a potažmo jednotlivých barevných variant a tak se prostě rozhodl jejich výrobu nekomplikovat a vydal je jen v jedné verzi, která dávala z hlediska výrobní ekonomiky největší smysl. 

AirPods lze zakoupit zde

Dnes nejčtenější

.