Zavřít reklamu

Jak na iPhonu zjistit IMEI je otázka, kterou si klade nejeden jablíčkář. Důvodů ke zjištění čísla IMEI může být více, stejně tak jako existuje více způsobů, jak toto číslo zjistit. Na následujících řádcích si podrobně vysvětlíme, jak na iPhonu zjistit IMEI.

Proč vlastně na iPhonu zjišťovat IMEI? IMEI je jedinečný číselný kód, který kromě jiného může sloužit také k identifikaci vašeho iPhonu. Znalost sériového čísla IMEI se vám může hodit například tehdy, když svůj iPhone dáváte do servisu a potřebujete si ověřit, jestli se na daný iPhonu vztahuje záruka.

Jak na iPhonu zjistit IMEI

Způsobů, jak na iPhonu zjistit IMEI, existuje více. Je jen na vás, který vám bude připadat nejlepší, případně nejpohodlnější, a kterému tím pádem dáte přednost. Jeden ze způsobů spočívá v rychlém a jednoduchém nahlédnutí do nativního Nastavení.

  • Na iPhonu spusťte Nastavení -> Obecné -> Informace, zamiřte k sekci Fyzická SIM a zkontrolujte IMEI v příslušné kolonce.
  • Můžete také váš iPhone propojit za pomoci kabelu s Macem, spustit Finder a v jeho pravé části kliknout na název iPhonu. Sériové číslo se vám následně zobrazí v hlavním okně Finderu.
  • Dalšími místy, kde můžete najít IMEI vašeho iPhonu, je jeho balení, účtenka či faktura z obchodu, kde jste váš iPhone koupili, na zadní straně vašeho iPhonu (v případě starších modelů), nebo na vysouvací zásuvce pro SIM kartu (u novějších modelů).
  • Můžete také spustit Telefon a na klávesnici zadat kód *#06#.

Nyní tedy víte, jakými způsoby lze zjistit IMEI na iPhonu. Může se stát, že na faktuře nebo účtence za váš telefon IMEI kód nenajdete – v takovém případě vám nezbyde nic jiného, než se uchýlit k některému z jiných zde uvedených postupů

Dnes nejčtenější

.