Zavřít reklamu

Minulý týden vydaný iOS a iPadOS 16.5 s sebou nepřinesl jen několik novinek a oprav chyb, ale bohužel i minimálně jednu vskutku nepříjemnou chybu. Ta se projevuje konkrétně znefunkčněním oblíbeného Lightning/USB 3 adaptéru, který je uživateli hojně využíván zejména v kombinaci s iPady. To však nyní najednou nelze.

Apple popisuje Lightning/USB 3 adaptér slovy: „Lightning/USB 3 adaptérem fotoaparátu do iPadu Pro snadno přeneseš fotky a videa z digitálního fotoaparátu. iPad Pro po připojení Lightning/USB 3 adaptéru fotoaparátu automaticky otevře aplikaci Fotky. V té si můžeš vybrat, které fotky a videa chceš importovat, a ona je pak uspořádá do alb. Když k Lightning/USB 3 adaptéru fotoaparátu připojíš USB napájecí adaptér, rozšíříš možnosti a všestrannost iPadu Pro. Pak k němu můžeš připojit USB periferie jako rozbočovače, ethernetové adaptéry, zvuková a MIDI rozhraní nebo čtečky karet CompactFlash, SD nebo microSD.“ Bohužel, tato slova po updatu na iOS a iPadOS 16.5 už platná nejsou. Nicméně vzhledem k tomu, že se jedná o dopředu neohlášené a tedy zcela neočekávané zrušení funkčnosti, je prakticky jasné, že jsme „jen“ svědky softwarové chyby. Jak rychle jí Apple stihne opravit si sice v tuto chvíli příliš netroufáme předpovídat, nicméně pokud se tak nestane v brzké době skrze minoritné update, nejpozději v iOS 16.6 a iPadOS 16.6 se funkčnost zcela určitě vrátí.

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.