Zavřít reklamu

Společnost Epic Games se proslavila díky své populární hře Fortnite, ve své nabídce má ale i další důležitý produkt s názvem Unreal Engine, který představuje neuvěřitelně propracovaný nástroj pro tvorbu 3D grafiky, používaný nejen k tvorbě her, ale také aplikací a dokonce i virtuálních kulis pro hollywoodské filmy a seriály. Firma ve čtvrtek oznámila příchod aktualizace Unreal Engine 5.2, který poprvé nabídne nativní podporu pro počítače s čipy Apple Silicon.

Na svém blogu společnost Epic Games zveřejnila jaká konkrétní vylepšení přináší Unreal Engine 5.2. Jedním z nejzajímavějších je určitě zmíněná nativní podpora platformy Apple Silicon v systému macOS. To v praxi znamená, že Unreal Engine nyní může plně využívat výkon Apple čipů M1 a M2, namísto toho, aby běžel prostřednictvím Rosetty, která převádí software Intel na ARM architekturu.

S Unreal Engine 5.2 však přichází i mnoho dalších vylepšení. Zavádí framework pro generování obsahu – Procedural Content Generation, který vývojářům umožňuje definovat parametry pro scény s prostředky Unreal Enginu, což urychluje a zefektivňuje proces vytváření rozsáhlých prostředí. K dispozici je také Substrate, nový způsob ovládání vzhledu objektů v reálném čase.

Epic se pochlubil též vylepšenou sadou nástrojů pro virtuální produkci, která zahrnuje editor ICVFX pro iPad, jenž tvůrcům usnadňuje práci spojenou s gradací barev a osvětlení prostřednictvím dotykového rozhraní. V rámci aktualizace navíc dostáváme nový ML Deformer pro přesné 3D modelování lidských svalů a kůže.

Navzdory sporu mezi společnostmi Epic a Apple ohledně Fortnite se na Unreal Engine spoléhá mnoho profesionálů, takže dává smysl, že jej Epic chce pro uživatele macOS nadále aktualizovat. Dokonce i sám cupertinský gigant interně Unreal Engine používá k vytvoření své aplikace pro rozšířenou realitu, která umožňuje návštěvníkům komunikovat s modelem Apple Parku v jeho kampusu. Vývojáři si mohou Unreal Engine 5.2 pořídit již dnes, přičemž poznámky k vydání aktualizace jsou k dispozici na webu společnosti Epic.

Dnes nejčtenější

.