Zavřít reklamu

Přestože se Apple snaží dlouhodobě bojovat proti padělání jeho produktů nejrůznějšími prvky implementovanými do originálů, které mají jejich kopírování znesnadnit, na světě se stále najde spousta společností, které se kopírování nebojí. Důkazem může být i čerstvě zadržená dodávka spousty padělaných AirPods s Apple Watch Ultra, která se podařila zachytit americkým celníkům. 

Podle zahraničních médií putovaly padělky z Číny do USA celkem ve čtyřech vlnách, přičemž měly obsahovat na 1000 párů AirPods Pro a 50 Apple Watch Ultra, které by v případě originálu stály dohromady přes 290 000 dolarů, tedy v přepočtu asi 6,1 milionu korun. Zdá se vám tato částka vysoká? Je i není. Jen za rok 2021 totiž způsobily falešné AirPods a AirPods Pro Applu škody ve výši zhruba 3,2 miliardy dolarů. Jedná se totiž o jeho suverénně nejvíce padělaný produkt, které jde tedy z logiky věci i nejvíce na odbyt. 

Apple si je samozřejmě toho, že jsou AirPods největším problémem z hlediska padělání velmi dobře vědom. Do iOS 16 proto přidal softwarovou funkci, kdy iPhone dokáže uživatele upozornit při pokusu spárovat sluchátka s telefonem na to, že se jedná o neoriginální produkt. Netrvalo však dlouho a i s tímto softwarovým zámkem si padělatelé poradili a jejich padělky se tak nyní dokáží tvářit jako originály. Boj Applu tedy rozhodně nekončí, ba naopak. 

  • Originální Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.