Zavřít reklamu

Fanoušci iPhonů SE si budou muset vystačit s jeho nynější generací déle než se doposud čekalo. Přestože se v posledních měsících poměrně intenzivně hovořilo o tom, že nová generace modelu SE dorazí na začátku roku 2024 coby první iPhone s 5G modemem z dílny Applu, nyní se objevily informace o odkladu o rok. A jelikož s nimi přišly zdroje velmi dobře informovaného analytika Jeffa Pu, zdá se tento scénář velmi pravděpodobný. 

Důvod, který vede Apple k odložení představení iPhonu SE 4 z roku 2024 na rok 2025 asi nikoho příliš nepřekvapí. Je jím totiž již roky vyvíjený vlastní 5G modem, s jehož dokončením má Apple značné problémy a jak se nyní zdá, bude proto potřebovat ještě víc času k tomu, aby jej dotáhl do stavu, který mu jej dovolí veřejně použít v iPhonech. Ve výsledku se tak jedná o špatnou zprávu i pro „číslované“ iPhony, protože se doposud počítalo s tím, že model SE 4 bude jakýmsi testovacím kouskem, na kterém si Apple kvality svého řešení vyzkouší a poté jej podle výsledků nasadí právě na klasické iPhony. Odklad uvedení SE 4 o rok tedy ve výsledku znamená, že se vlastních modemů dočkají i klasické iPhony o rok později. 

Co se týče dalších vylepšení iPhonů SE 4 oproti předešlé generaci, obecně se počítá s nasazením „nového“ designu s 6,1“ OLED displejem. Dá se proto předpokládat, že se dočkáme telefonu s tělem iPhonu 12 či 13, přičemž pokud se tak skutečně stane, dočká se iPhone SE vůbec poprvé v historii i duálního fotoaparátu. S ohledem na použití OLED, duálního fotoaparátu a dalších technologií z těla iPhonů 12 či 13 se nicméně dá počítat i s tím, že SE 4 oproti předešlým generacím zdraží. Z relativně levného iPhonu se tak možná stane kousek, který bude od „číslovaných“ iPhonů dělit už jen nepatrná částka. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.