Zavřít reklamu

Klávesnice na našich iPhonech disponují poměrně šikovnou funkcí takzvané automatické korektury. Pokud se tedy při rychlejším psaní přepíšeme, systém slovo automaticky opraví na správné, případně doplní háčky či čárky, což znatelně usnadňuje celkové používání. Bohužel ne vždy to ale funguje úplně podle představ. Nalijme si ale čistého vína. Ne vždy automatické korekce, někdy též označována jako autokorekce (z anglického autocorrect), bývá nápomocná. Někdy je tomu totiž přesně naopak, kdy plete slova a ve výsledku dokáže pěkně zavařit.

Jak na iPhone vypnout autokorekci

Pojďme se proto společně zaměřit na to, jak na iPhone vypnout autokorekci. Ve finále na tom není vůbec nic složitého. Ačkoliv je možnost v nastavení operačního systému poměrně šikovně schovaná, podle našeho návodu ji najdete lusknutím prstu a máte prakticky hotovo. Nechoďme tedy kolem horké kaše a pojďme se podívat na detailní postup.

  • Otevřete Nastavení
  • Přejděte do kategorie Obecné
  • Sjeďte o něco níž a klepněte na možnost Klávesnice
  • V sekci VŠECHNY KLÁVESNICE se pak nabízí ony klíčové možností. Deaktivací Auto korektura tak vypnete autokorekci
  • Na stejném místě můžete případně (de)aktivovat i další možnosti – např. automatické psaní velkých písmen, kontrolu pravopisu, caps lock apod.

Jak jsme si tedy ukázali výše, proces je nesmírně jednoduchý. Na stejném místě navíc můžete pozměnit i další podobná nastavení, která souvisejí s psaním textu a celkově s klávesnicí.

Dnes nejčtenější

.