Zavřít reklamu

Už se vám stalo, že jste na svém iPhonu či iPadu aktivovali VoiceOver – ať už omylem, nebo ze zvědavosti – a pak se ho neúspěšně snažili opět vypnout? Kdo na VoiceOver a na to, jak tato funkce pracuje, není zvyklý, mohl zakusit celkem krušné chvíle při neustálém klepání na nejrůznější ikony a poslouchání příslušné zvukové odezvy. V dnešním návodu si povíme, jak VoiceOver pro iOS snadno a rychle deaktivovat.

Při aktivaci VoiceOveru vám vaše iOS zařízení dá při každém dotyku na tlačítko či ikonu zvukovou odezvu v hlase, který známe například od hlasové asistentky Siri. Opakované pokusy tuto funkci vypnout, když nevíte, kam klepnout, a tápete, mohou být tedy značně frustrující. Jedno klepnutí bude mít za výsledek pouze to, že vám VoiceOver „přečte“, kam klepete, a pro spuštění funkce budete muset klepnout dvakrát. Funkce je určena především těm, kteří mají problém se zrakem, což je také důvod, proč se uživatelům, kteří ji nepotřebují, zdá tak hlasitá a nepříjemná. Jak tedy VoiceOver vypnout?

Funkce je určena především těm, kteří mají problém se zrakem, což je také důvod, proč se uživatelům, kteří ji nepotřebují, zdá tak hlasitá a nepříjemná. Jak tedy VoiceOver vypnout?

Pokud máte VoiceOver zapnutý, jistě jste si všimli, že místo, kam klepnete, je bíle orámováno.

  • Ujistěte se, že se nacházíte na domovské obrazovce – pokud ne, stiskněte home button.
  • Klepněte a dvakrát poklepejte na Nastavení.
  • Jednou klepněte na Obecné, poté poklepejte dvakrát.
  • Opět nejprve jednou (označení) a poté dvakrát (otevření) klepněte na Zpřístupnění.
  • A jsme tu: hned v horní části obrazovky naleznete položku VoiceOver. Jedním a poté dvěma klepnutími ji otevřete, jednou klepněte na položku VoiceOver a dvojitým poklepem funkci vypněte.
voiceover-fb

Dnes nejčtenější

.