Zavřít reklamu

Ačkoliv se Apple snaží vyladit chyby ve svém systému iOS 11 co mu síly stačí, vypadá to, že má před sebou ještě poměrně dlouhou cestu. Některé přešlapy, které Apple ve svém systému zanechal, totiž začínají vyplouvat na povrch až nyní. A v hlavní roli je opět autokorekce.

Možná si pamatujete na poměrně úsměvnou chybu, která přepisovala při zapnuté autokorekci “I” na “A” či na kalkulačku, která neumožňovala jakékoliv rychlé počty, protože byly její animace příliš dlouhé. V podobném duchu se nese i chyba, na kterou začali upozorňovat v posledních dnech uživatelé iPhonů po celém světě. iOS 11.1.1 totiž skrývá další chybu autokorekce, která přepisuje anglické “It” na “I.T”, což je pro mnoho anglicky píšících uživatelů v psaném projevu opravdu nepříjemné a zdržující.

Spolehlivé řešení zatím neexistuje

Zatím není jasné, co problém způsobilo a ani jak jej spolehlivě krom vypnutí autokorekce vyřešit. Restart telefonu či podobné pokusy o navrácení správného fungování totiž podle zahraničních uživatelů absolutně nefungují. Apple už však na řešení problému nejspíš s největší pravděpodobností pracuje a opraví jej v některé z budoucích aktualizací.

Ačkoliv nás tento problém přímo neovlivňuje a nejspíš se ani u všech uživatelů neobjevuje, je pro Apple poměrně nepříjemný a vypaluje na jeho systém další nepěkný cejch. Snad se tedy brzy dočkáme aktualizace, které všechny dosavadní nešvary odstraní a přinese ten skvělý iOS, kvůli kterému si většina z nás jablečné telefonu kupuje.

I.T

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.