Zavřít reklamu

Noční můra Applu v podobě odstávky výrobních fabrik na iPhony je u konce. Vyplývá to alespoň z informací agentury Bloomberg, dle které se Foxconnu po dlouhodobé odstávce jeho fabrik v Číně kvůli opětovnému rozšíření onemocnění COVID-19 podařilo nyní jejich provoz obnovit takřka do původního stavu. A již brzy poběží na 100 %. 

Byla to právě nečekaná odstávka fabrik největšího dodavatele Applu, která ve výsledku zapříčinila to, že se na letošní Vánoce mnozí jablíčkáři nedočkali již dlouho dopředu objednaných iPhonů 14 Pro. Uzávěrou fabrik totiž rázem jejich produkce klesla o vyšší miliony, což se extrémním způsobem odrazilo na jejich dostupností, potažmo dodacích dobách. Ostatně, ještě aby ne. Vždyť zavřely i tak monstrozní fabriky jako ta v Zhengzhou zaměstnávající na 200 000 dělníků. Nyní se však již naštěstí podařilo onemocnění COVID-19 dostat v dané oblasti pod kontrolu, což Foxconnu umožňuje nastavit fungování fabrik takřka na úroveň před vypuknutím epidemie. V tuto chvíli tak již jeho fabriky běží zhruba na 90 % maximální kapacity, přičemž nemá trvat dlouho a budou na svém maximu. Díky tomu se tak v dohledné době i výrazně zkrátí dodací doba iPhonů 14 Pro z několika týdnů až měsíců snad na jednotky dnů. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.