Zavřít reklamu

Vánoce jsou tady a Štědrý den se nezadržitelně blíží. V případě, že ještě nemáte vyřešené veškeré dárky, tak se řadíte do skupiny jedinců, kteří vše řeší na poslední chvíli. Ne pokaždé se ale musí poštěstit a jednoduše se tak může stát, že během dneška už zkrátka nic zajímavého v obchodech pod vánoční stromeček nenajdete. I letos jsme si každopádně pro vás připravili články, ve kterých vám dáváme tipy na různé dárky na poslední chvíli. Tyto dárky jsou v elektronické podobě a přijdou vám hned, což se zkrátka hodí. V tomto článku si konkrétně ukážeme, jak lze darovat aplikaci nebo hru na macOS, a to z App Store.

Jak darovat hru nebo aplikaci na macOS

Bohužel, přímo z App Storu pro macOS nelze aplikace jen tak darovat. Tato možnost je z nějakého neznámého důvodu k dispozici jen v rámci iOS. Takto to má zkrátka Apple nastavené již několik let a ani tento rok jsme se nedočkali změny. Naštěstí ale lze na poslední chvíli darovat dárkovou kartu pro iTunes ve vybrané částce, díky které si pak obdarovaný může určitou aplikaci zakoupit. Postup je následující:

  • Prvně je nutné, abyste si na vašem Macu či MacBooku otevřeli nativní aplikaci Hudba.
    • Rozhodně se ničeho nebojte – dárkovou kartu bude možné využít na cokoliv, nikoliv jen na hudbu.
  • Po spuštění je nutné, abyste v levém menu v kategorii Obchod klepnuli na možnost iTunes Store.
  • Jakmile tak učiníte, tak v pravé části po textem Rychlé odkazy na hudbu klepněte na Poslat dárek.
  • S největší pravděpodobností vás nyní systém požádá o přihlášení – zadejte tedy vaše Apple ID a heslo.
  • Nyní už jen stačí, abyste zadali e-mail obdarovaného, společně s vaším jménem, zprávou, částkou a případně datem doručení (ideálně 24. 12.).
  • Co se týče částky, můžete si jednak vybrat z předchystaných, anebo klepněte na Jiné a zadejte přesnou částku.
  • Poté, co veškeré náležitosti vyplníte, tak klepněte na tlačítko Další v pravém dolním rohu.
  • Na další obrazovce si stačí vybrat motiv dárkové karty, který se vám líbí. Po výběru klepněte na Další.
  • Nakonec už jen stačí, abyste vše zkontrolovali a klepnuli na Koupit dárek.

Prostřednictvím výše uvedeného postupu tedy můžete koupit dárkovou kartu iTunes, kterou obdarovaný bude schopný využít i v App Storu. Bohužel v tomto případě nemůžete přesně určit, co si dotyčný za dárkovou kartu koupí. Můžete mu sice přímo do zprávy napsat, na co přesně je karta určena, to je ale tak vše – zdali to dodrží, anebo nikoliv, už neovlivníte. Zároveň je nutné podotknout, že dárkovou kartu zakoupenou v Česku bude obdarovaný schopen využít pouze v českém App Store.

Dnes nejčtenější

.