Zavřít reklamu

Aplikace Soubory je už po dobu několika let nedílnou součástí všech iPhonů (a iPadů). Je ale důležité zmínit, že ne vždycky tomu takto bylo. Před několika lety totiž bylo interní úložiště jablečných telefonů zkrátka uzamknuté, takže s ním uživatel nemohl jakkoliv pracovat a ukládat na něj data. Vzhledem k rozmachu a zvětšující se kritice se tak Apple rozhodl udělat změnu a umožnil uživatelům interní úložiště využívat, a to právě v nativní aplikaci Soubory. Od té doby se kalifornský gigant snaží tuto nativní aplikaci neustále vylepšovat a přichází s různými novinkami. Několika vylepšení jsme se dočkali také v nejnovějším iOS 16, pojďme se na jedno z nich podívat.

Jak na iPhone v Souborech zobrazit velikost složky

Pokud byste si na iPhonu v Souborech chtěli zobrazit velikost libovolného souboru, tak samozřejmě jednoduše můžete. Avšak v případě, že by se jednalo o složku, tak tato možnost k dispozici nebyla, jelikož ji Soubory nepodporovaly – tedy až doteď. V novém iOS 16 tak už konečně lze velikost složky zobrazit, což se v mnohých situacích může hodit. Pokud byste chtěli zjistit, jak na to, tak se nejedná o nic složitého a stačí postupovat následovně:

  • Prvně se na vašem iPhonu přesuňte do nativní aplikace Soubory.
  • Jakmile tak učiníte, tak si najděte konkrétní složku, ke které chcete velikost zobrazit.
  • Následně na této složce podržte prst a z menu, které se zobrazí, vyberte možnost Informace.
  • Tímto se zobrazí nové okno, kde už se v řádku Velikost můžete na velikost složky podívat.

Výše uvedeným způsobem je tedy možné na vašem iPhonu v Souborech z iOS 16 zobrazit velikost složky. Skutečně se nejedná o nic složitého, každopádně od počátku tato možnost nebyla k dispozici. Velikost složek se nativně nezobrazuje ani v macOS, kde je nutné tuto funkci aktivovat. Je nutné zmínit, že v závislosti na velikosti složky může chvilku trvat, než se na iPhonu v Souborech velikost zobrazí, tak buďte trpěliví.

Dnes nejčtenější

.