Zavřít reklamu

Časy, kdy si Apple hýčkal své aplikace jen pro macOS jsou nenávratně pryč. Microsoft totiž před pár hodinami oznámil, že se s Applem domluvil na tom, že v průběhu příštího roku umožní skrze Windows Store na počítačích s OS Windows 11 stahovat aplikace Apple Music a Apple TV. A to není vše. 

Jablíčkáři, kteří z nějakého důvodu využívají ke svému fungování počítače s Windows, si budou moci od příštího roku užít nejen plnohodnotné Apple Music či filmy a seriály z Apple TV, ale bude jim k dispozici rovněž možnost propojení aplikace Fotky na Windows s jejich iCloudem a to jak jinak než kvůli tomu, aby si mohli přes Fotky prohlížet i snímky, které mají uložené právě na iCloudu. Windows se tak do jisté míry stane Macem, jelikož na něj přistanou hned tři funkce, které na něm bylo doposud nutno řešit jen skrze webové rozhraní, což se s komfortem ve formě aplikací nedá absolutně srovnat. 

Je poměrně zajímavé, že se Apple k podobnému kroku uchýlil zrovna v době, kdy se mu prodejně z hlediska Maců velmi daří a dařit pravděpodobně bude díky čipům Apple Silicon i nadále. Faktem však bezesporu je, že zpřístupněním těchto funkcí komfortním způsobem na OS Windows nejednoho jablíčkáře jistě potěší a kdo ví, třeba tím i leckoho přesvědčí například k přechodu z Androidu na iPhone, potažmo ze služeb typu Spotify na Apple Music. Zda se nových aplikací na Windows dočkáme hned z kraje příštího roku, nebo budou muset uživatelé čekat déle nicméně ukáže až čas. 

Dnes nejčtenější

.