Zavřít reklamu

Jednou z největších novinek operačního systému iOS 16 je bezesporu možnost vytvoření několika typů zamykací obrazovky nebo chcete-li lock screenu, mezi kterými lze jednoduše přepínat podobně jako tomu je třeba u ciferníků Apple Watch. Pokud jste si však mysleli, že je vzhledem k technickým specifikacím iPhonů tato funkce de facto neomezená, jelikož výkonnostně ani z hlediska úložiště jí nemůže iPhone prakticky pocítit, jste na omylu. Tedy alespoň částečně. 

Zvídaví jablíčkáři se na neomezenost vlastních zamykacích obrazovek v rámci iOS 16 zaměřili a nyní na Redditu přišli s poměrně zajímavým zjištěním. Apple totiž nastavil v současnosti pro tuto funkci limit na 200 různých lock screenů, přičemž jakmile je ten vyčerpán, iPhone uživatele jednoduše vyzve k tomu, aby si před vytvořením dalšího lock screenu některý ze starších smazal. S trochou nadsázky se tedy sice dá říci, že je tato funkce neomezená, jelikož 200 různých lock screenů si uživatelé vytvoří jen stěží, přesto je ale dobré vědět, že zde tato limitace je. 

Nastavení limitace se nelze divit jen z hlediska nulové využitelnosti vyššího počtu lock screenů, ale také z hlediska toho, jak je celkové rozhraní pro změny lock screenů vytvořeno. V současnosti totiž Apple umožňuje zamykací obrazovku měnit jen “swajpováním” z jedné na druhou a nikoliv například skrze seznam či jinak řešenou obrazovku, na které by bylo k vidění větší množství předvytvořených lock screenů. I touto věcí tedy dává Apple jasně najevo, že je přesvědčen o tom, že si budou uživatelé měnit jen hrstku vytvořených lock screenů a tedy že je zcela zbytečné se zaobírat jakýmikoliv megalomanskými možnostmi. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.