Zavřít reklamu

Zanedlouho se konečně dočkáme vydání operačního systému watchOS 9 pro veřejnost. Apple tento systém pro jablečné hodinky, který byl představen již před několika měsíci, vydá po boku s iOS 16. Co se týče ostatních nových operačních systémů, tj. macOS 13 Ventura a iPadOS 16, tak ty jsou prozatím odloženy a dočkáme se jich nejspíše až v dalším měsíci. Pojďme se společně v tomto článku podívat na 5 tipů, jak se připravit na příchod watchOS 9.

Ověření kompatibility

Prvně je samozřejmě nutné zjistit, zdali je vůbec pro vaše Apple Watch nový systém watchOS 9 k dispozici. Apple postupně ze seznamu podporovaných zařízení některé starší kousky vyřazuje, a pokud budete vlastnit nepodporované hodinky, nový systém na ně jednoduše nenainstalujete a jedinou možností bude pořízení nového modelu. Systém watchOS 9 samozřejmě bude podporovat nejnovější Apple Watch Series 8, SE 2 a Pro, kde bude předinstalovaný, kromě toho jej nainstalujete i na tato zařízení:

  • Apple Watch Series 4
  • Apple Watch Series 5
  • Apple Watch Series 6
  • Apple Watch SE 1. generace
  • Apple Watch Series 7

Uvolněte místo v úložišti

K instalaci nové majoritní verze watchOS budete samozřejmě muset mít v úložišti Apple Watch dostatek místa. U novějších podporovaných modelů to nejspíše nebude problém, jelikož je zde k dispozici úložiště o kapacitě 32 GB, jediné Series 4 mají k dispozici „jen“ 16 GB. Zaplnit takové úložiště mohou hlavně nároční uživatelé, kteří si do něj ukládají hromadu hudby, podcastů či fotek. Na našem magazínu už jsme se každopádně několikrát věnovali tomu, jak můžete místo v úložišti Apple Watch uvolnit – níže přikládám článek, kde najdete několik tipů.

Odstraňte vývojářský profil

Řadíte se mezi nedočkavce a na vaše Apple Watch jste si s předstihem prostřednictvím vývojářského profilu nainstalovali beta verzi watchOS 9? Pokud jste si odpověděli kladně a máte v plánu provést instalaci veřejné verze, tak nezapomeňte na odstranění tohoto profilu. Toho docílíte v aplikaci Watch, kde v sekci Moje hodinky otevřete Obecné → Profil a samotný profil rozklikněte. Následně stiskněte Odstranit profil, akci potvrďteApple Watch restartujte. Každopádně počítejte s tím, že ani po odstranění profilu vám nejspíše nebude nabídnuta první veřejná verze watchOS 9 a budete muset počkat na watchOS 9.0.1. To je způsobené tím, že uživatel nemůže přejít ze stejné či novější beta verze na stejnou či starší verzi pro veřejnost.

Projděte si nové funkce

Dočetli jste se až sem? Pokud ano a provedli jste všechny postupy, tak už nezbývá nic jiného, než se seznámit se všemi novými funkcemi, které ve watchOS 9 budou k dispozici. Pravdou je, že zajímavých novinek je v rámci watchOS 9 relativně dost a níže proto přikládám několik zajímavých článků s funkcemi, které stojí za to a neměli byste je prošvihnout.

Dnes nejčtenější

.