Zavřít reklamu

Před dvěma týdny Apple na vývojářské konferenci WWDC22 představil zbrusu nové verze svých operačních systémů, a to iOS a iPadOS 16, macOS 13 Ventura a watchOS 9. Všechny tyto operační systémy jsou k dispozici ke stažení všem vývojářům, pro veřejnost pak budou k dispozici za několik měsíců. V redakci však už veškeré novinky testujeme a přinášíme vám veškeré potřebné informace, abyste věděli, na co se můžete těšit. V tomto článku si ukážeme 5 novinek ve watchOS 9, o kterých jste nejspíše nevěděli.

Dalších 5 skrytých novinek ve watchOS 9 zobrazíte zde

Přepracované notifikace

Oznamovací centrum ve watchOS 9 se dočkalo opravdu velkého přepracování, které rozhodně stojí za to. Změnil se totiž design těchto notifikací, které se nově mají zaoblené rohy. To je ale ta menší novinka. Nutno zmínit, že oznámení se ve watchOS 9 nově zobrazují podobně jako na iPhonu, takže pokud přijde nové oznámení a zrovna jste na Apple Watch, tak se zobrazí v horní části obrazovky a můžete na něj klepnout pro zobrazení.

Nové zobrazení Docku

Stejně jako ve všech ostatních operačních systémech, tak i ve watchOS 9 je k dispozici Dock. V tom se nachází buď přesně zvolené aplikace, anebo takové aplikace, které jste spustili naposledy. Novinkou v Docku z watchOS 9 je, že se zde zobrazují aplikace včetně náhledu toho, co se v nich zrovna děje, takže je hledání jednodušší. Dock na Apple Watch zobrazíte stisknutím bočního tlačítka.

watchos-9-screenshot8

Portrétní fotky domácích mazlíčků

Ciferníky jsou nedílnou součástí Apple Watch a s příchodem watchOS 9 jsme se tradičně dočkali několika nových kousků – jedná se například o Metropolitan, Lunární, Hrátky s časem, Astronomie, Portréty a Modulární. Portrétní ciferník už je samozřejmě nějakou dobu k dispozici, podporoval však pouze lidské tváře. Nově je možné ve watchOS 9 nastavit jako fotku do portrétního ciferníku i domácí mazlíčky.

Červený režim nočního stolku

Využíváte Apple Watch v režimu nočního stolku? Pokud ano, tak jistě víte, že se veškerý zobrazovaný obsah zobrazoval v zelené barvě. To se však částečně ve watchOS 9 mění, a pokud máte zrovna Apple Watch vybité, tedy pokud mají nízkou kapacitu nabití, tak se jejich text zobrazí v červené barvě. Díky tomu je mimo jiné možné zjistit, jak jsou na tom Apple Watch co se týče nabití.

watchos9 noční stolek červený text

Úprava připomínek

Vylepšení se ve watchOS 9 dočkala také nativní aplikace Připomínky. Díky tomuto vylepšení je možné jednotlivé připomínky přímo ze zápěstí označovat jako hotové, zároveň je však můžete i různě upravovat. K dispozici jsou možnosti pro přidání značek, úpravu času a data, nastavení polohy, označení, změna priority či přiřazení k jinému listu. V Připomínkách tak na Apple Watch už můžete dělat prakticky to samé jako na iPhonu.

Dnes nejčtenější

.