Zavřít reklamu

Apple Watch se nenabíjí je problém, se kterým se může setkat každý jejich uživatel. Čas od času se to prostě a jednoduše stane a většina uživatelů neví, jak se v takové situaci zachovat, a co vlastně dělat. Dobrou zprávou je, že ve většině případech se jedná o dočasný problém, který je možné vyřešit, takže se nemusíte obávat nějakého hardwarového poškození. Pokud jste se tedy i vy ocitli v situaci, kdy se vaše Apple Watch nenabíjí, tak v tomto článku najdete celkově 5 tipů, které vám s vyřešením pomohou. Vrhněme se přímo na věc.

Aktualizujte watchOS

Apple vydává oproti konkurenci aktualizace svých operačních systémů velmi často. Každý rok přichází nové majoritní aktualizace s tím, že během roku se pak dočkáme mnoha dalších minoritních. Součástí těchto menších aktualizací jsou většinou opravy všemožných chyb a bugů, a pokud došlo k tomu, že se vaše Apple Watch nenabíjí, tak právě aktualizace může být řešením. Aktualizovat byste své produkty měli pravidelně nejen kvůli řešení problémů, ale pro bezpečnost. Stačí, abyste na iPhonu přešli do aplikace Watch, kde v sekci Moje hodinky otevřete sekci Obecné → Aktualizace softwaru, kde lze aktualizace najít, stáhnout a nainstalovat.

Vyzkoušejte jinou nabíječku

V případě, že máte své Apple Watch aktualizované na nejnovější watchOS a stále se vám je nedaří nabít, tak je hned dalším krokem kontrola nabíječky. Prvně se zaměřte na samotný adaptér a zkuste využít prakticky jakýkoliv jiný, následně pak zkuste ještě využít jiný nabíjecí kabel. Problém kromě toho může být klidně i ve vaší zásuvce, takže vyzkoušejte Apple Watch nabíjet v jiné místnosti. Je důležité zmínit, že byste Apple Watch měli nabíjet pouze originálním adaptérem a kabelem, takže pokud využíváte nějaké levnější napodobeniny, tak mohlo dojít k tomu, že selhal jak adaptér, tak kabel.

Originální nabíječku na Apple Watch koupíte zde

Očistěte hodinky

Bezdrátové nabíjení Apple Watch je relativně komplexní proces. Aby nabíjení započalo, tak je nutné, aby byl povrch hodinek i samotné nabíjecí kolébky čistý. Samozřejmě nevadí nějaká smítka prachu, každopádně povlak či jiné nečistoty už mohou nabíjení negativně ovlivnit. Z toho důvodu byste tedy měli Apple Watch udržovat čisté a suché. Kromě toho berte v potaz, že v některých případech může správnému nabíjení zabránit také ochranný obal, především tedy pokud je i ze spodní strany Apple Watch.

Chvíli vyčkejte

Měli jste vaše Apple Watch dlouho vybité, jelikož byly například schované v šuplíku? Pokud ano a položili jste je na nabíjecí kolébku s tím, že jste se nedočkali žádné odezvy, tak buďte trpěliví. Při dlouhé době bez nabití se totiž baterie musí prvně vzpamatovat, než dojde k zapnutí zařízení. Bez problémů tedy nechte takto dlouhodobě vybité Apple Watch delší dobu nabíjet, a to několik hodin, popřípadě rovnou přes noc. Pokud se Apple Watch po dlouhém nabití nevzpamatují, tak už to nejspíše baterie nezvládla a bude třeba ji vyměnit.

Magnetic Charge Apple Watch

Proveďte reset do továrního nastavení

Nepomohl vám ani jeden z výše uvedených tipů a Apple Watch stále není možné nabít? Pokud jste si odpověděli kladně, tak existuje ještě jeden způsob, který můžete využít, a to reset do továrního nastavení. Tato akce se může zdát relativně razantní, pravdou však je, že na Apple Watch tomu tak není a prakticky se nemusíte ničeho bát. Většina dat se totiž do jablečných hodinek zrcadlí skrze iPhone, takže ani po resetu o nic nepřijdete. Jakmile pak hodinky znovu spárujete, rázem budete mít vše opětovně k dispozici. Pro reset do továrního nastavení přejděte na Apple Watch do Nastavení → Obecné → Reset → Smazat data a nastavení, kde projděte průvodcem.

Dnes nejčtenější

.