Zavřít reklamu

Stejně jako v případě iPhonu, iPadu a Macu, tak i u Apple Watch je nutné počítat s tím, že máme k dispozici pouze omezené místo v úložišti. Zatímco u iPhonů je aktuálně nejmenší úložiště o kapacitě 128 GB, tak Apple Watch mají 32 GB v případě Series 7, 6, 5 a SE, 16 GB v případě Series 4 a 3 a všechny starší modely jen 8 GB. Pokud vaše Apple Watch využíváte na maximum, tak se může jednoduše stát, že dojde k zaplnění úložiště a v tom případě je nutné ho uvolnit. V tomto článku se proto společně podíváme na 5 tipů, které vám v tom pomohou.

Odstranění neposlouchanou hudbu

Hudba dokáže v paměti Apple Watch zabírat asi nejvíce místa v úložišti – o to více pak v případě, že se řadíte mezi jedince, kteří chtějí mít k dispozici i pro offline poslech co nevětší počet skladeb. Ve většině případech má hudba v Apple Watch několik gigabajtů, fajnšmekři se však mohou jednoduše dostat na více. Pro odstranění neposlouchané hudby přejděte do aplikace Watch, kde přejděte do Moje hodinky → Hudba. Tady pak vpravo nahoře stiskněte Upravitodstraňte nepotřebné alba a playlisty.

Vymazání dat všech stránek

I když se to může zdát zvláštní, tak i na Apple Watch můžete procházet web. Stačí, aby vám někdo do Zpráv poslal odkaz, který si následně můžete rovnou zobrazit, což se rozhodně hodí. Stejně jako na ostatních zařízeních, tak i na Apple Watch však při prohlížení webu vznikají různá data, která se ukládají do úložiště hodinek. Pro jejich odstranění přejděte na Apple Watch do Nastavení → Obecné → Data stránek, kde klepněte na Smazat data stránek a akci potvrďte.

Zmenšete počet dostupných fotek

V rámci Apple Watch si můžete nechat v aplikaci Fotky nechat zobrazit některé fotografie, a to i pro offline prohlížení. Může se jednat například o oblíbené album, anebo o poslední pořízené snímky. Nastavit si každopádně můžete maximální limit fotek, které se v hodinkách zobrazí. Stačí, abyste přešli do aplikace Watch, kde pak otevřete Moje hodinky → Fotky → Limit fotografií, kde nastavte nejnižší limit, který vám bude vyhovovat.

Odstraňte neposlouchané podcasty a audioknihy

Kromě hudby můžete do vašich Apple Watch uložit také podcasty a audioknihy pro offline poslech, čehož rozhodně využívá mnoho uživatelů. Co se podcastů a audioknih týká, tak si je ve většině případech poslechneme pouze jednou a následně už je nepotřebujeme, takže není potřeba, aby zabíraly místo v úložišti Apple Watch. U podcastů je možné nastavit, aby se do úložiště ukládaly jen nadcházející epizody, a to v aplikaci Watch, kde otevřete Moje hodinky → Podcastyzaškrtněte Nadcházející. U audioknih pak přejděte do Moje hodinky → Audioknihy, kde přepínačem deaktivujte doporučené audioknihy a popřípadě klepněte vpravo nahoře na Upravit, a poté nepotřebné audioknihy odstraňte.

Vymažte aplikace, které nepotřebujete

Ve výchozím nastavení se do vašich Apple Watch instalují aplikace, které nainstalujete i na iPhone – samozřejmě pokud je aplikace pro watchOS k dispozici. Často však uživatelé většinu aplikací vůbec neotevřou, takže jen dochází ke zbytečnému zabírání místa. Pro deaktivaci automatické instalace aplikaci stačí přejít do aplikace Watch, kde otevřete Moje hodinky → Obecnédeaktivujte Automatická instalace aplikací. Jednotlivé aplikace pak stačí odstranit tak, že v sekci Moje hodinky sjeďte úplně dolů, kde je rozklikněte. Pak už jen podle typu aplikace deaktivujte přepínač Zobrazit na Apple Watch, anebo klepněte na Smazat aplikaci na Apple Watch.

Dnes nejčtenější

.