Zavřít reklamu

Po boku iOS 16 jsme se na WWDC22 dočkali také představení iPadOS 16, macOS 13 Ventura a watchOS 9. Nejvíce novinek je již tradičně k dispozici v rámci iOS 16, mnoho jich ale najdeme i v ostatních zmíněných systémech, které jsou aktuálně k dispozici pro vývojáře. Na našem magazínu se postupně všem novinkám věnujeme, abyste věděli, na co se případně s veřejným vydáním těchto systémů můžete těšit. V tomto článku se budeme věnovat 5 novým funkcím ze Cvičení ve watchOS 9, vrhněme se přímo na věc.

Sledování zón srdečního tepu

Pokud je vaším hlavním cílem při cvičení pálení tuků, tak je nutné, abyste měli co nejvyšší srdeční tep, čímž mimo jiné udržíte své srdce zdravé. Sportovci často pro pálení tuků využívají vysoce intenzivní intervalové tréninky (HIIT), u kterých se pracuje se zónami srdečního tepu. Těchto zón existuje hned několik s tím, že určují, na kolik procent vaše srdce aktuálně funguje. Pokud zóny srdečního tepu sledujete, tak vás potěší watchOS 9, jelikož je zde uživatelé mohou jednoduše přímo při cvičení sledovat.

mpv-shot0479

Překonávání vlastních výsledků

Apple Watch vás mohou různými způsoby motivovat k tomu, abyste se při cvičení neustále zlepšovali. K dispozici jsou například odznáčky, které můžete sbírat, zároveň můžete také soutěžit v aktivitě s vašimi kamarády či rodinou. Ve watchOS 9 se dočkáme dalšího způsobu motivace – konkrétně budou uživatelé schopni překonávat své vlastní výsledky. Díky tomu budou sportovci schopni o mnoho více jednoduše zjistit, zdali se opravdu postupem času zlepšují a své výsledky překonávají. Cvičení je pořád hlavně o vás a nemusíte se zbytečně honit za nějakou soutěží.

mpv-shot0499

Záznam více sportů najednou

V případě, že máte v plánu provádět několik různých sportů za sebou, tak aktuálně musíte cvičení po každém sportu zastavit a následně spustit znovu s výběrem nového. Dobrou zprávou ale je, že ve watchOS 9 se tohle mění a uživatelé budou schopni sledovat více sportů najednou, bez nutnosti aktuální cvičení vypnout a znovu zapnout. Tato funkce bude k dispozici pro tři typy cvičení, a to běh, jízdu na kole a plavání, tedy pro triatlon. Apple Watch budou schopné typ aktuálně prováděného sportu zjistit prostřednictvím senzorů, které rozpoznají konkrétní pohyb.

mpv-shot0501

Lepší sledování běhu

Mezi nejčastěji sledovaný typ cvičení prostřednictvím Apple Watch patří bezesporu běh, a tak se mu Apple samozřejmě patřičně věnuje. Ve watchOS 9 se můžeme u sledování běhu těšit hned na několik skvělých novinek, které stojí za to. Konkrétně se vám v rozhraní probíhajícího cvičení budou moci zobrazit různé stránky, na kterých se bude nacházet vícero informací. Jedná se například o počet kroků, délku běhu, dobu kontaktu se zemí, vertikální oscilaci a mnoho dalších. Všechny tyto sledované hodnoty si můžete prohlédnout v galerii níže.

Vylepšení sledování plavání

Patříte mezi jedince, kteří rádi plavou, a využíváte u toho Apple Watch? Pokud jste si odpověděli správně, tak i pro sledování plavání je k dispozici několik novinek. Jablečné hodinky nově budou schopny zobrazit skóre SWOLF, které udává uplavanou vzdálenost, čas a tempo, frekvenci záběrů a identifikuje váš plavecký styl. Následně, s využitím skóre SWOLF, je možné určit, jak moc dobře se vám daří plavat. Kromě toho budou Apple Watch schopné při plavání určit, zdali náhodou nevyužíváte kickboard.

Dnes nejčtenější

.