Zavřít reklamu

Používání Apple produktů nejrůznějšími známými osobnostmi a celebritami snad dnes již nikoho nezarazí. Britská královna ale nebyla obyčejnou celebritou, proto před pár lety vzbudila rozruch fotografie, na které je spolu s královnou vidět také iPod. Jaké je pozadí příběhu iPodu královny Alžběty?

Na první pohled byly fotografie královny Alžběty, které se kdysi objevily na internetu, obyčejné – jen několik záběrů Jejího Veličenstva. jak se usmívá v prostorách sídla Balmoral a potřásá si rukou s australským guvernérem Peterem Cosgrovem. Někteří si ale hned na druhý pohled všimli na snímcích ještě něčeho, co upoutalo jejich pozornost. Stříbrného iPodu, postaveného na komodě v pozadí. Umíte si představit Její Výsost, jak si nasadí Earpods a pustí se do poslechu hudby na iPodu?

Kralovna Alzbeta iPod Peter Cosgrove

Již v roce roce 2005 se poprvé psalo o tom, že si královna Alžběta, vrcholný symbol starého dobrého Albionu, koupila iPod. A údajně ne ledajaký iPod, ale stříbrný iPod mini. Přestože o tom informovala různá média, kromě anonymních zdrojů neexistovalo mnoho přesvědčivých důkazů o tom, že ho skutečně měla, a už vůbec nebylo možné dohledat důkazy v podobě fotografií. O královně a iPodu se začalo opět psát v roce 2009, tedy poté, co královnu navštívili manželé Obamovi. V případě takovýchto návštěv je zvykem, že si obě strany dají nějaký dárek. Například španělský král Felipe a královna Letizia přivezli reprodukci středověké knihy, která patřila králi Filipovi II. A manželé Obamovi zkrátka královně přivezli iPod. Nebyl jen tak ledajaký iPod – nacházely se na něm skladby a nahrávky z její cesty do USA v roce 2007. Některá britská média byla tímto netradičním dárkem pobouřena, a v souvislosti se zprávami, které se v tomto kontextu objevily, se začalo opět mluvit o tom, že královna již jeden iPod vlastní.

Některá média si usmyslela, že není nic důležitějšího, než řešit údajné vlastnictví iPodu britskou královnou, a začaly se objevovat fotografie, které měly toto vlastnictví dokazovat – například snímek, na kterém Její Výsost podle některých drží pouzdro na iPod – na fotografii se můžete podívat v přiložené galerii. Jak už to s podobnými pseudokauzami bývá, brzy vyšuměl i tento rozruch. Ingrid Seward, autorka řady publikací, zaměřených na britskou královskou rodinu, v souvislosti s královnou a iPodem uvedla následující:„Královna je velkou fanynkou muzikálů, tradičních písní a skotských balad, a dokonce i písní skupiny Beach Boys, zejména ‚California Girls‘. Má také ráda Eltona Johna a všechny druhy vojenské hudby. Sama hraje na klavír a má dokonalý hlas. Zda má na poslech hudby na iPodu mnoho času, si nejsem jistá, ale spíše o tom pochybuji. Kdyby něčemu nerozuměla nebo se jí to pokazilo, v okolí je spousta mladých lokajů, kteří se v technice docela vyznají.“ Je tedy prakticky jasné, že iPod byl pro tuto noblesní dámu skvělým parťákem.

Dnes nejčtenější

.