Zavřít reklamu

Uživatelé komunikátoru WhatsApp z dílny Mety mají nový důvod k radosti. Tento komunikátor se totiž dočkal vítaného upgradu, který prodlouží dobu, po kterou lze smazat odeslanou zprávu v soukromých, ale i skupinových chatech. 

Je to trochu paradox. Zatímco Apple se letos teprve k nasazení možnosti zrušení odeslané zprávy u iMessage odhodlal, WhatsApp již tuto možnost, kterou podporuje relativně dlouho, upgraduje, aby byla uživatelsky co možná nejpřívětivější. Nutno navíc podotknout, že možnost zrušení odeslané zprávy u WhatsAppu je oproti iMessage skutečně velkorysá. U iMessage je totiž možné zrušit odeslanou zprávu pouhé 2 minuty po jejím odeslání, v případě WhatsAppu však bude nyní možné zprávu zrušit nebo chcete-li smazat po jejím odeslání po dobu dvou dnů a dvanácti hodin. Z uživatelského hlediska se tedy jedná o daleko komfortnější řešení, byť je jedním dechem třeba dodat, že je toto řešení i mnohem lépe zneužitelné pro jakékoliv nekalé účely. 

V současnosti nabízí WhatsApp limit na smazání zprávy stále jen krátce přes jednu hodinu a je otázkou, kdy přesně bude tento limit navýšen na výše oznámený čas. Jelikož se však k odhalení této novinky odhodlal WhatsApp na svém oficiálním Twitteru sám od sebe, zdá se poměrně pravděpodobné, že má vše již připraveno na takové úrovni, aby byl schopen s novinkou vyrukovat co nevidět. A co vy, oceníte ji? 

Dnes nejčtenější

.