Zavřít reklamu

Nové operační systémy od Applu – iOS a iPadOS 16, macOS 13 Ventura a watchOS 9 – přichází s nespočtem různých novinek. Na našem magazínu se všem těmto novinkám věnujeme, a to i přesto, že jsou tyto zmíněné systémy stále k dispozici pouze v rámci beta verzí. Jsou sice určené pro vývojáře a beta testery, instaluje si je však s předstihem i mnoho obyčejných uživatelů. Největších změn jsme se dočkali na zamknuté obrazovce, kterou Apple postupně připravuje na příchod always-on displeje. Došlo však také ke změně zobrazení oznámení.

iOS 16: Jak změnit způsob zobrazení oznámení

Dobrou zprávou je, že uživatelé si v iOS 16 mohou způsob zobrazení oznámení změnit. Tato možnost je zde k dispozici již od první beta verze, problém je ale v tom, že uživatelé vlastně neměli tušení, co dělá. K dispozici je výběr ze tří druhů zobrazení a jejich popis byl pouze textový, nikoliv grafický. To se však mění ve čtvrté beta verzi iOS 16. Způsob zobrazení oznámení je tedy možné změnit následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte níže, kde najděte a rozklikněte sekci Oznámení.
  • Zde věnujte v horní části obrazovky pozornost kategorii Zobrazit jako.
  • Nakonec už si jen klepnutím vyberte styl zobrazení Počet, Sada či Seznam.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu změnit způsob zobrazení oznámení. Pokud zvolíte Počet, nezobrazí se ihned žádná oznámení, ale jejich počet. U Sady, která je v rámci iOS 16 výchozí, se zobrazí jednotlivá oznámení naskládaná na sebe v sadě. A pokud vyberete třetí možnost Seznam, tak se zobrazí oznámení klasicky přes celou obrazovku, stejně jako ve starších verzích iOS. Výběr je tedy samozřejmě jen a jen na vás a doporučuji, abyste si každé zobrazení vyzkoušeli, určitě najdete to pravé.

Dnes nejčtenější

.