Zavřít reklamu

S příchodem iOS 14, tedy téměř před dvěma roky, jsme se dočkali hned několika výraznějších změn v rámci uživatelského rozhraní. Mnoho velkých změn se odehrálo na domovské obrazovce, kromě toho se ale také změnil způsob toho, jak můžeme přijímat příchozí hovory. Pokud jste v minulosti na iPhonu pracovali a někdo vám začal volat, tak jste jednoduše museli činnost přerušit. Hovor se totiž zobrazil přes celou obrazovku, stejně jako tehdy, pokud byl iPhone zamknutý. V iOS 14 však přišla změna – pokud iPhone používáte a někdo vám zavolá, tak se příchozí hovor zobrazí pouze v horní části obrazovky, podobně jako notifikace. Odsud jej můžete buď přijmout nebo odmítnout, anebo klepnutím zobrazit přes celou obrazovku.

Jak na iPhone nastavit, aby se příchozí hovory zobrazovaly přes celou obrazovku

Každý uživatel iPhonu je však samozřejmě jiný, což znamená, že každému může vyhovovat něco jinému. Zatímco tedy mnoho uživatelů příchod oznámení o příchozím hovoru při používání telefonu v notifikaci uvítalo, tak někteří z nich by zase raději vrátili možnost pro zobrazení hovoru na celé obrazovce. Dobrou zprávou je, že Apple tuto starší možnost zobrazí neodstranil a uživatelé si mohou vybrat, zdali chtějí hovor zobrazit v notifikaci, anebo přes celou obrazovku. Postup je následující:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže, kde najděte a rozklikněte sekci Telefon.
  • Zde pak věnujte pozornost první kategorii s názvem Přístup aplikace Telefon k datům.
  • V rámci této sekce rozklikněte kolonku Příchozí hovory.
  • Zde už jen stačí, abyste klepnutím vybrali způsob zobrazení příchozích hovorů při odemčeném iPhonu.

Pomocí výše uvedeného postupu tedy můžete na vašem iPhonu nastavit, jakým způsobem se budou zobrazovat příchozí hovory na odemčeném iPhonu. Nutno zmínit, že tato volba nijak neovlivní zobrazení rozhraní příchozího hovoru v případě, že je iPhone zamčený – zde se vždy zobrazí v režimu celé obrazovky, což je samozřejmě logické. Pokud vám tedy aktuálně nastavené zobrazení rozhraní příchozího hovoru při odemčeném iPhonu nevyhovuje, tak nyní již víte, jak ho změnit.

hovory rozhraní ios

Dnes nejčtenější

.