Zavřít reklamu

Notifikace jsou nedílnou součástí iOS a dalších operačních systémů od Applu. Můžete prostřednictvím nich ihned získat různé informace, například o příchozí zprávě a e-mailu, o nějaké novince ze sociálních sítí, zůstatku na vašem účtě apod. Pokud vám nějaká notifikace přijde na iPhone s Face ID, tak se ve výchozím nastavení nezobrazí její náhled, a to do té doby, než se ověříte obličejem. Na starších iPhonech s Touch ID tomu takto není a ve výchozím nastavení dochází k zobrazení náhledu notifikace, takže si ji může prakticky kdokoliv přečíst. Z hlediska soukromí tohle nemusí být úplně ideální, jelikož v určitých případech jednoduše chcete mít jistotu toho, že si zprávu opravdu zobrazí pouze příjemce a nikdo jiný.

Jak na iPhone poslat zprávu, aby se příjemci nezobrazil její náhled na displeji

Dobrou zprávou je, že v nativní aplikaci Zprávy, potažmo v iMessage, můžete jednoduše skrytí náhledu notifikace vynutit. A rozhodně se nejedná o nic složitého – pouze stačí, abyste odeslali zprávu s konkrétním efektem, které jsou součástí Zpráv již po dobu několika dlouhých let. Tento efekt se nazývá Neviditelný inkoust a kromě toho, že zabrání zobrazení náhledu zprávy v notifikaci, tak nedojde k okamžitému vyobrazení zprávy ani po otevření konverzace. Příjemce si tak sám určí, kdy se chce na takovou zprávu podívat. Postup pro odeslání zprávy bez náhledu je následující:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do nativní aplikace Zprávy.
  • Jakmile tak učiníte, tak si rozklikněte konkrétní konverzaci, ve které chcete zprávu bez náhledu odeslat.
  • Následně si zprávu klasickým způsobem napište do textového pole, prozatím ji ale neodesílejte.
  • Po napsání zprávy je nutné, abyste podrželi prst na odesílací šipce v modrém pozadí.
  • Tímto se ocitnete v rozhraní pro vybrání efektu zprávy.
  • V tomto rozhraní pak v kategorii Bublina klepněte na efekt Neviditelný inkoust.
  • Po vybrání efektu pak už jen stačí, abyste u něj klepnuli na šipku v modrém pozadí pro odeslání.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu jednoduše odeslat zprávu, u které se příjemci ihned nezobrazí její náhled v notifikaci. Zároveň, po otevření, nebude zpráva ihned viditelná – aby si ji dotyčný mohl přečíst, musí po ní přejet prstem. Na závěr jen zmíním, že je tato funkce pro odeslání zprávy bez náhledu k dispozici bohužel pouze pro iMessage. Co se týče klasických SMS zpráv, tak u nich efekty nejsou k dispozici, tudíž výše uvedený postup není možné využít. Stejným způsobem lze zprávu bez náhledu poslat i na Macu.

neviditelná zpráva iphone

Dnes nejčtenější

.