Zavřít reklamu

OS X Yosemite SpotlightPokud používáte OS X, pak jistě víte, že Spotlight je důležitá a hlavně praktická věcička, díky které můžete okamžitě vyhledat a otevřít aplikaci, najít kontakt a žačít mu volat jak přes FaceTime, tak pomocí iPhonu či třeba najít nějaký dokument nebo definici na wikipedii. Věděli jste však, že pomocí Spotlight můžete zadat adresu stránky a v náhledu se vám zobrazí tato stránka, aniž byste museli otevírat Safari? Pokud ne, tak si pojďme ukázat, jak na to.

Při zadání určité adresy do vyhledávání Spotlight se zobrazí v kategorii Záložky a Historie nejčastěji navštěvované stránky z této adresy a především také ty, které máte uložené v záložkách. Náhled u stránek se načítá samozřejmě prostřednictvím Safari a měl by být aktuální. Pokud však chcete, aby se vám stránka načetla a sní i náhled, pak ji musíte nejdříve navštívit ve vašem prohlížeči či ji mít uloženou v záložkách. Jinak ji totiž Spotlight nedokáže nikde najít.

1. Otevřete Spotlight pomocí klávesové zkratky Cmd (⌘) + mezerník 

2. Zadejte například letemsvetemapplem 

3. Sjeďte dolu do kategorie Záložky a Historie, najeďte na příslušnou stránku, vpravo se zobrazí náhled, pomocí mezerníku můžete rovnou přejít na stránku, která se otevře v Safari

Možná se to někomu z vás zdá zbytečné, ale je to výborná pomůcka v případě, kdy máte opravdu hodně záložek či jste věděli, že jste něco již dřívě hledali a chcete to ryhle opět najít. Aniž byste museli otevírat stránku a kontrolovat, jestli je to opravdu tak, kterou hledáte, tak se vám ve Spotlight zobrazí její náhled a vy ihned víte, zda je to ona či nikoliv. Náhled ve Spotlight zahrnuje dokonce i obrázky a videa.

Spotlight

*Zdroj: osxdaily

Dnes nejčtenější

.